PUN POGODAK Šumadinci hit proleća, a evo i zašto: Nikad složnija ekipa

06:00 | 21-04-2024

Fudbal 0

Obično se druže po dvojica-trojica, a ovde smo svi zajedno i to drugarstvo i energija su nas doveli do ovih rezultata, poručuje iskusni defanzivac

Milan Mitrović i Nemanja Tomić
Alo!/Aleksandar Đorđević

 

Narodnu mudrost retko ko je uspeo da dovede u pitanje, a fudbaleri Radničkog 1923 su baš to učinili. Da je bilo po onoj narodnoj da se po jutru dan poznaje, oni bi se sad borili za goli život. Ovako, umesto za opstanak u elitnom rangu, bore se za izlazak na evropsku scenu.

Milan Mitrović Alo!/Aleksandar Đorđević
 

Porodica u Prokuplju

Milan je, iako ima porodicu, u Kragujevcu sam.
- Ja sam iz Prokuplja. Sin Luka (10) i ćerka Hana (7) tamo idu u školu, pa je supruga Tijana s njima. Nije daleko, skoknem do Prokuplja, a i oni dođu na utakmice.

Jedan od aktera ovog velikog obrta je iskusni štoper Milan Mitrović (35), jedan od kapitena kragujevačke ekipe.

- Već smo ostvarili veliki uspeh, to je sam plasman u plej-of. Trenirali smo vredno, istrajno, dobro smo se pripremili za prolećni deo sezone, pa smo očekivali dobar rezultat. Možda ne baš ovakav. Plasmanom u polufinale Kupa Srbije i činjenicom da smo kandidati za Evropu već smo ostvarili istorijski uspeh kragujevačkog fudbala - priča Mitrović za Alo! i dodaje da veruje u saigrače i sebe:

- Dobra smo ekipa. Nije lako zaređati osam-devet pobeda.

Milan Mitrović Alo!/Aleksandar Đorđević
 

Mitrović naglašava da pre godinu i po nije pogrešio u izboru kluba.

- Ne samo da nisam pogrešio, prezadovoljan sam. Od nekoliko ponuda, izabrao sam najbolju. Presudio je razgovor sa sportskim direktorom Slavkom Perovićem. Klub je na pravom putu, a s njim i ja.

Čuka pala na Čika Dači

Radnički je savladao Čukarički 4:3 u prvom kolu plej-ofa Superlige. Gosti iz Beograda su imali vođstvo 3:2 golovima Adžića (13) i Mela (15, 41), ali su Kragujevčani preokrenuli rezultat u svoju korist pogocima Đurića u 56. i Ivelje u 82. minutu. Prethodno su mrežu „brđana“ zatresli Gluščević u šestom i Ortiz u 29.

Kragujevčani su ovim trijumfom napravili ogroman korak ka istorijskom plasmanu u Evropu.

Ističe da u Radničkom sve ide kako treba.

- Ono najvažnije potiče iz svlačionice. Drugarstvo i energija su nas doveli do ovih rezultata. Posle treninga, na kafu ili ručak idemo zajedno. Nikad dosad u karijeri nisam igrao u složnijoj ekipi. Obično se druže po dvojica-trojica, a ovde smo svi zajedno - poručuje Milan Mitrović.

Komentari(0)

Loading