ILON MASK MU DAO PODRŠKU Konor Mekgregor se kandiduje za predsednika države

17:06 | 05-12-2023

Ostali sportovi 0

Čuveni borac ne prestaje da intrigira javnost

Konor Mekgregor
EPA/Christian Bruna

Proslavljeni MMA šampion Konor Mekgregor (35) spreman je za novu pobedu, ali ne na oktagonu, već na predsedničkim izborima.

Mekgregor je iznenadio mnoge kada je saopštio da bi mogao da se kandiduje za predsednika Republike Irske.

Izbori će se održati 2025. godine, a kandidata je potrebno da podrži 20 članova parlamenta, ili četiri predstavnika regionalne vlasti.

Vest da je Mekgregor zainteresovan, pokrenula je lavinu komentara, a uključio se i jedan od najbogatijih ljudi na svetu, Ilon Mask.

Baš na Maskovoj mreži "X" (donedavnom Tviteru), proslavljeni Irac je poručio:

- Moja potencijalna konkurencija ako se kandidujem: Geri, 78 godina. Berti, 75. Enda, 74. Svaki od njih sa neraskidivim vezama sa svojom partijskom politikom. Bez obzira na to šta oseća javnost van njihovih partija, ove stranke vladaju sobom, umesto da vladaju narodom. Oni ili... ja, 35-godišnjak. Mlad, aktivan, strastven, svež u ovoj igri. Slušam. Podržavam. Prilagođavam se. Nemam pripadnost/pristrasnost/favorizovanje prema bilo kojoj stranci. Oni bi istinski bili pozvani na odgovornost u vezi sa onim što javnost trenutno oseća. Čak bih sve to stavio na glasanje. Glasalo bi se svake nedelje. Mogu i da finansiram. Ne bih bio ja kao ja na vlasti kao predsednik, narode Irske. Bili bismo zajedno, ja i ti - napisao je Mekgregor.

Ilon Mask mu je javno pružio podršku i duhovito dodao:

"Mislim da bi mogao da ih sve zajedno dobiješ. Jednom rukom. Nije fer. " - glasila je njegova poruka.

Konor je bio šampion u dve kategorije, lakoj i poluteškoj. Imao je 28 MMA borbi, ostvario je 22 pobede, od čega 19 nokautom!

Doživeo je prelom noge pre dve godine u trećem okršaju s Amerikancem Dastinom Poarejom, na turniru UFC 264 i od tada se nije borio.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

Tagovi:

Komentari(0)

Loading