ŠAMAR REALNOSTI UDARIO VEČITE Porazi Zvezde i Partizana kad im (ni)je vreme

17:40 | 06-02-2024

Sportski pogled 0

Crveno i crno-beli nisu baš toliko moćni na Jadranu kao što izgleda

Zvezda - Partizan
Marko Metlaš

Zvezda je doživela debkal u Morači (84:62), Partizan je na svom parketu izgubio od Splita (67:74).

Porazi koji ne bole previše, naročito ne Zvezdu jer će gotovo sigurno biti prva na kraju regularnog dela, ali porazi koji pokazuju veliku ranjivost večitih rivala.

Paklen raspored, duplo kolo Evrolige u dobroj meri su uticali na ovakva izdanja srpskih klubova. Ipak, od činjenice da su u padu forme ne može i ne sme da se pobegne.

Bližimo se raspletu u Evroligi, dok se na Jadranu klubovi bore za što bolju poziciju. Izabranici Janisa Sferopulosa daleko su od plej-ina i nemaju pravo na kiks. 

Košarka Budućnost Voli/Filip Roganović
 

 

Ekipa Željka Obradovića je do nedavno bila u prvih šest u elitnom takmičenju, ali im sada "visi" i deseto mesto. U naredna tri kola imaju dosta dobar raspored, najpre će ugostiti Bajern i Efes, a onda gostuju Armaniju, pa će posle tih utakmica verovatno biti jasnija slika. Poraz od Splita je definitivno ozbiljan znak za uzbunu.

Cele sezone igrači crno-belih deluju nekako suviše nonšalantno u regionalnom takmičenju, pa su već upisali šest poraza i ne budu li se što pre trgnuli lako može da se desi da se nađu tek na četvrtom poziciju.

Zvezda i Partizan definitivno kvalitetom odskaču od drugih ekipa u ABA ligi i svi ih vide već u finalu. Međutim, sada su pokazali da su i te kako ranjivi i drugi klubovi, pre svih Budućnost i Cedevita Olimpija osetili su krv. Domaći teren igra ogromnu ulogu, ali ne budu li naši predstavnici podigli nivo igre, lako se može desiti da pretrpe brejk.

KK Partizan ABA liga/Dragana Stjepanović
 

 

Iz Partizana su poručili da su završili sa pojačanjima, dok Zvezda traga za igračem na poziciji četiri. Takođe, doselekcija Crvene zvezde krajnje je diskutabilna. Dovedeni su Fredi Gilespi koji je imao mizernu minutažu u Bajernu, Džavonte Smart je stigao iz G lige, a spomninje se i dolazak Treja Tompkinsa koji nije igrao skoro godinu dana.

Alfa i omega tima sa Malog Kalemegdana je Miloš Teodosić, čovek koji će za mesec dana proslaviti 37. rođendan. Nije realno očekivati da on igra preko 30 minuta, ali napad crveno-belih mnogo trpi kada je Teo na klupi.

Na drugoj strani, Kevin Panter je daleko od forme iz prošle sezone i previše je oscilacija u igri Partizana.

Sa velikim očekivanjima se ušlo u novu sezonu, ali su naši klubovi daleko od nivoa koji se očekivao. Mnogo je uloženo, a rezultati izostaju. Ipak, ovi porazi mogli bi da budu prilično lekoviti, a ovi šamari od Splita i Budućnosti posluže kao otrežnjenje.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Novak Đoković
Sportski pogled

KONTINUITET DECO, KONTINUITET

07:00

2 maj, 2024

Sportski pogled

Novak Đoković ima početak sezone za zaborav i opet je prvi na ATP listi. Kako? Janik Siner je u životnoj formi i opet gleda u leđa Novaku. Kako? Karlos Alkaraz deluje dominantno, ali nije lider. Kako? Kako je moguće da čoveka koji će 22. maja proslaviti 37. rođendan niko ne može da svrgne sa trona? Odgovor krije reč od 11 slova - kontinuitet

Komentari(0)

Loading