PREPOROD Navijači Radničkog zadovoljni debijem novog trenera Feđe Dudića, a ni on ne krije zadovoljstvo

06:00 | 07-10-2023

Fudbal 0

U Kragujevcu treća sreća

Feđa Dudić
foto: Alo, Aleksandar Đorđević

Posle niza neuspeha, iako se mora priznati da je imao težak raspored na početku superligaškog takmičenja, Radnički 1923 iz Kragujevca prešao je rampu koju mu je u Pančevu postavio Željezničar i tom protivniku predao fenjer. Nema sumnje da je to veliki takmičarski impuls, kako za fudbalere, tako i za novog trenera Šumadinaca Feđu Dudića (40), jer je pobednički start vrlo važan za njegov dalji rad i ostvarenje zacrtanog cilja, a koji se, u situaciji kakva je sada, pre svega odnosi na što dalji beg od donjeg dela tabele.

- Odlično je to za mir u narednom radu, a najvažnije je što smo pobedili na način na koji smo želeli da igramo. Dakle, bio je to plod dobre igre i dešavanja na terenu, a ne slučajnosti ili sportske sreće. Stekli smo samopouzdanje i pomakli se sa poslednjeg mesta na tabeli, gde Radničkom nije mesto - naglašava Dudić.

Feđa Dudić foto: Alo, Aleksandar Đorđević
 

 

Bez obzira na to što iza sebe ima sasvim dobre rezultate, Dudićev dolazak na užarenu klupu kragujevačkog tima iznenadio je mnoge u Kragujevcu pa i one koji malo više prate fudbal. Bilo je i komentara u stilu „gde nađoste ovog“. Dudić se slaže sa tim da je manje poznat u sredini u koju je došao, ali u stručnim fudbalskim strukturama se dobro zna za njegovo ime, pa je tako bilo i u uspostavljanju kontakta sa Radničkim, koji je, očigledno, pratio njegov rad. Trenirao je GOŠK iz Gabele, Velež iz Mostara i Sarajevo.

- Sa Veležom sam osvojio Kup Bosne i Hercegovine i dva puta se plasirao na međunarodnu scenu. Posebno mi je draga pobeda protiv atinskog AEK-a koja je zlatnim slovima upisana u istoriju mostarskog kluba - priseća se Feđa.

Interesantno je da je angažman u Srbiji ostvario tek iz trećeg puta. Najpre je sve dogovorio sa Novim Pazarom, gde je bio samo dva dana, jer su navijači izazvali težak incident napavši golmana Filipa Kljajića, potom je trebalo da preuzme Kolubaru, ali su se Lazarevčani preselili u niži rang. Dakle, Radnički mu je treća sreća.

Stigla porodična podrška iz Sarajeva

Posle treninga, Feđa Dudić je sačekao porodicu, koja je došla da ga podrži u duelu sa Zvezdom. I da se vide, naravno. Uželeli su se. Feđa nije dugo u gradu na Lepenici, ali je sam jer dve ćerkice idu u školu, dok sin ima tri godine, pa su i supruga Aida i on smatrali da preseljenje cele porodice u ovom trenutku nije rešenje.

- U Radničkom sam zatekao i više nego što sam očekivao. Infrastruktura je dobra, a posebno je važno što sam došao u pravu fudbalsku sredinu. Dobro sarađujem sa sportskim direktorom Slavkom Perovićem, zahvaljujući tome kakav je njegov pogled na fudbal, a on je uz menadžera Bratislava Ristića najzaslužniji što sam došao u Kragujevac - ističe naš sagovornik.

Inače, Dudića smo zatekli na treningu. Atmosfera je bila zadovoljavajuća i trud igrača primetan, što je i normalno jer u narednom kolu Radnički očekuje vrlo težak meč. Na „Čika Dači“ gostuje Crvena zvezda.

Ofanzivac u krvi

Kao igrač Dudić je nosio dresove 13 klubova. U Srbiji je igrao za Novi Pazar, u Hrvatskoj za Varteks iz Varaždina, Karlovac i Zagreb sa kojim je osvojio titulu prvaka. Sa Varteksom je igrao finale Kupa Hrvatske. Igrao je i za Sarajevo i za Željezničar, a 2010. godine bio je najbolji strelac Premijer lige BiH sa 16 golova.

- Naravno da analiziramo igru protivnika. Znamo protiv koga igramo, ali želimo pozitivan rezultat i da obradujemo naše navijače - kategoričan je Dudić.

Interesantno je i to da mediji u Bosni i Hercegovini aktivno prate događanja u Radničkom i Kragujevčani tamo imaju veliki broj navijača. Može se to videti i u komentarima na društvenim mrežama.

@alo_portal EKSKLUZIVNO ZA ALO! Nole: Volim košarku, ali bolje da se držim reketa! Šampion u društvu šampiona. Novak Đoković ekskluzivno za Alo! sa veličanstvenog dočeka u Beogradu, govori s puno strasti 🎥| D. J. Bužić #alo #alodnevnenovine #novakdjokovic ♬ original sound - Alo_portal

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading