LIGA ŠAMPIONA PONOVO NA "MARAKANI" Maestralna Zvezda pokazala gde joj je mesto, milioni i fudbalska elita stižu u Ljutice Bogdana

22:56 | 28-08-2024

Fudbal 0

Podvig srpskog šampiona, koji se opet našao u kremu evropskog fudbala.

alo

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u grupnu fazu Lige šampiona nakon što su nadoknadili minus iz prvog meča i sa 2:0 savladali Bode/Glimt.

Veče za pamćenje i istoriju na “Marakani” ovekovečeno je velikim trijumfom i četvrtom grupnom fazom najjačeg evropakog takmičenja u ovom veku.

Vladan Milojević upisao je 13. prolaz u kvalifikacijama iz isto toliko pokušaja i još jednom pokazao zašto je Zvezdin Klark Kent. Junaci pobede srpskog šampiona bilo su Bruno Duarte i Uroš Spajić.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

KAKAV GEST CRVENO-BELIH Navijači Zvezde upriličili performans u čast Bore Đorđevića (VIDEO)

Prvo poluvreme proteklo je isključivo u znaku crveno-belih. Gledali smo potpuno drugačijih 45 minuta u odnosu na Norvešku.

Zamenili su uloge srpski i norveški predstavnik. Sada se pitala samo Zvezda. Posed lopte, veći broj kompletiranih pasova, bez šuta ka golu Marka Ilića. Jednom rečju - prava dominacija.

Sve je počelo sjajnom prilikom za Mirka Ivanića u četvrtom minutu. Našao se u idealnoj poziciji vezista Zvezde, ali je šutirao preko gola. Nakon toga In Beom Hvan u 13. je oprobao šut sa 25 metara, ali je oprezan bio Nikita Haikin.

To je bila najava onoga što će se desiti u 26. minutu. Milson je “navukao” na “jeftin” faul Fredrika Sjevolda koji je rezultirao penalom. Siguran egzekutor bio je Duarte za delirijum na krcatoj “Marakani”.

Mogla je Zvezda i da preuzme prednost u ukupnom rezultatu da prečka nije stala na put Piteru Olajinki samo 360 sekundi kasnije. Do kraja prvih 45 minuta Timi Maks Elšnik zapretio je sa distance, a lopta umalo prevarila Haikina.

Predsednik Vučić na "Marakani" bodri Crvenu zvezdu

Početkom drugog poluvremena bilo je jasno da se sistem Zvezdine igre menja. Svesno je posed predat rivalu, a u 56. videli smo i prvu šansu Bodea preko Patrika Berga. Sjajno je odbranio Ilić.

Bio je to jasan signal za crveno-bele. Elšnik je minut kasnije iznudio korner, a kapiten Uroš Spajić glavom doveo stadion do erupcije.

Bode do kraja meča nije pokazao mnogo, Zvezda je sigurnom igrom osigurala četrvrto učešće u Ligi šampiona u ovom veku, a drugo uzastopno.

Šampion Srbije će tako biti deo istorijskog elitnog takmičenja, po prvi put u novom formatu.

Crvena zvezda - Bode/Glimt 2:0 (prvi meč 1:2)

Strelac: Duarte 25' (penal); Spajić 59'

Stadion: "Rajko Mitić"; Gledalaca: 45.000; Sudija: Davide Masa (Italija)

KRAJ UTAKMICE

91' - Fantastična šansa za Zvezdu, Hvang je maestralno proigrao Luku Ilića, koji je dobro šutirao i ozbiljno namučio golmana Haikina.

90' - Ozbiljna šansa za Bode, ali, Điga je bio na visini zadatka, pošto je izblokirao opasan šut protivnika.

88' - Imao je Hvang priliku da postigne gol, ali je šutirao pravo u protivničkog golmana. Drama se nastavlja.

75' - Endiaje je "jurnuo" ka golu protivnika tokom kontranapada, ali kao da je izgubio snage u trenutku kada je šutirao. Zbog toga se pomalo smešno spetljao i propustio šansu da ugrozi mrežu Bodea.

64' - Bode sada mora potpuno da se otvori, s obzirom na to da ima nepovoljan rezultat. Odmah je nastala dobra šansa, a da Norvežani ne daju gol postarao se Spajić, koji je izblokirao pokušaj Feta.

59' - GOOOL! Elšnik je fantastično centrirao u peterac iz kornera, a Spajić je bio spreman, te je glavom loptu smestio u mrežu Bodea - 2:0!

58' - Posle gužve pred golom Bodea, lopta je došla do Elšnika, koji je šutirao sa oko 20 metara razdaljine. Odličan je bio šut, ali je završio u korneru.

56' - Prva šansa za Bode na čitavoj utakmici. Odlično su se Norvežani dodavali, akcija je bila tečna, da bi Berg šutirao sa velike udaljenosti i naterao golmana Ilića da prvi put interveniše.

51' - Još uvek nije bilo ozbiljnijih šansi, ali je tempo "ubitačan", pošto su se obe ekipe otvorile. Teško da će ovaj rezultat ostati na snazi do kraja susreta.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45+1' - Sudija je odsvirao kraj i poslao igrače u svlačionice.

40' - Od postignutog gola, Zvezda je zaigrala mnogo opreznije i mirnije. Nema razloga da žuri i tako se i ponaša.

31' - Malo je falilo! Seol je fantastično centrirao, tačno na glavu Olajinke, koji je glavom pogodio prečku! Ipak, važno je spomenuti da je golman Haikin intervenisao i odbio loptu kako bi sprečio pogodak.

25' - GOOOL! Zvezda je povela iz penala! Strelac je Bruno Duarte! Prethodno je Milson bio oboren u kaznenom prostoru, a s obzirom na to da je bio na ivici, sudija se konsultovao sa VAR-om. 

22' - Domaći imaju inicijativu i posed lopte, napadaju, ali u poslednjih nekoliko minuta nisu uspeli da naprave nešto plodonosno.

13' - Zvezda je vrlo ofanzivna na početku meča. Hvang se "sjurio" sa leve strane ka sredini i šutirao je sa velike udaljenosti. Propisno je namučio golmana Haikina, koji je odlično intervenisao i odbio loptu u korner.

6' - Prva šansa za Zvezdu. Posle "karambola" se lopta odbila do Mirka Ivanića, koji se našao na oko sedam metara od protivničkog gola, ali je bio u nezgodnom uglu, pa nije mogao preterano dobro da šutne.

21.00 - Utakmica je počela.

20:17 - Poznati su sastavi timova, a, zanimljivo, trener Vladan Milojević je u napadu poverenje ukazao Brunu Duarteu, a ne Šerifu Endiajeu.

20.00 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen revanš meču plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona između Crvene zvezde i Bode/Glimta. Utakmica se igra u Beogradu, a crveno-beli imaju gol zaostatka nakon poraza u Norveškoj od 2:1.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading