SRBIJA I DALJE NA VRHU Nastavljen pobednički niz srpskih šahovskih reprezentacija na Olimpijadi

22:00 | 13-09-2024

Ostali sportovi 0

Ženska i muška reprezentacija Srbije nalaze se na vrhu tabela sa maksimalnim učinkom od 6 bodova.

Šah

Dame su u derbiju regiona savladale Hrvatsku sa 3:1, dok je muški tim, posle velike borbe savladao selekciju Švajcarske sa 2,5:1,5.

Ekipa selektorke Alise Marić je od samog starta pokazala rešenost da pobedi rivala. Primetno je bilo da su devojke spremne ušle u partije. Teodora Injac na prvoj i Adela Velikić na trećoj tabli su, crnim figurama, lakše od očekivanog savladale Enu Cvitan, odnosno Tihanu Iveković. Tada je bilo jasno da je pobednik rešen jer su Marina Gajčin i Jovana Erić dobro stajale u partijama protiv Mirjane Medić i Patricije Vujnović. Nisu naše šahistkinje morale da forsiraju - remi nam je bio dovoljan za pobedu. Nerešenim ishodom završene su obe partije za konačnu pobedu naših devojaka od 3:1.

Šah ŠSS
 

 

Niz pobeda nastavili su i srpski šahisti, u trećem kolu pobedili su reprezentaciju Švajcarske sa 2,5:1,5 u meču koji je obilovao uzbudjenjima. Pobedu vrednu nova dva boda ostvario je Aleksandar Inđić u partiji sa Li Min Pengom. Ostale partije zavšene su bez pobednika, ali posle velike borbe, posebno se to odnosi na duel Janika Peletjea i Alekseja Sarane. Imao je Švajcarac veliku prednost u središnjici, delovalo je da će ta partija odlučiti čitav meč, ali u korist naših rivala, ipak trostruki prvak Evrope iz prošle godine pokazao je da se odlično snalazi i kada treba da se brani. Izdržao je nalete Peletjea i na kraju žrtvom figure došao do spasa. U tom trenutku Inđić je dobio topovsku završnicu, a Aleksandar Predke više nije morao da traži put do pobede u jednakoj poziciji sa Sebastijanom Bognerom.

Šah ŠSS
 

 

Naši timovi u obe konkurencije nalaze se na deobi prvog mesta. Veći podstrek za nastavak takmičenja nisu mogli ni da zamisle. Prave velike borbe tek slede.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading