MUTOMBO I MILIČIĆ SE UMALO POTUKLI ZBOG BLOKADE "Nemoj da te složim sad ovde..."

18:49 | 30-09-2024

Košarka 0

Čuvena anegdota koju je ispričao naš bivši košarkaš

mutombo

Čuveni košarkaš Dikembe Mutombo preminuo je u 59. godini života nakon teške bolesti tumora na mozgu. Ostaće zauvek upamćen po svojoj sjajnoj igri u odbrani i blokadama, zbog čega je i dobio nadimak "Gospodar Blokada".

Nekadašnji srpski košarkaš Darko Miličić imao je okršaj sa Mutombom za vreme boravka u NBA ligi.

Miličić je tada nastupao za Detroit, dok je Mutombo bio član Hjustona.

Darko se prisetio čuvene anegdote, kada je umalo došlo velikog sukoba između njih dvojice.

U žaru borbe, Miličić je uspeo da uzastopno blokira šuteve Mutomba i Trejsija Mekgrejdija, što je izazvalo burnu reakciju iskusnog centra.

Mutombo je pokušao da "postavi na mesto" svog mlađeg kolegu, preteći mu podignutim kažiprstom, ali je Miličić ostao pribran i čak ironično odgovorio smeškom.

U kasnijem intervjuu, Miličić je otkrio da je incident zapravo počeo zbog fizičkog kontakta na terenu, gde je Mutombo pokušao da ga savlada agresivnim manevrom.

- Nije rampa bila začetnik, nije to to. Povod je bio, ja sam ga čuvao, a on je protiv tako mladih igrača imao varijantu da digne lakat u grkljan, pa te kao ‘zida’. Ja sam uzeo pa sam ga 'očešao' po bubrezima dva puta šansu. To je njega onako. Naravno sudija je svirao faul. Odmah je spustio loptu i počeo je nešto da mi priča, ali ga ništa nisam razumeo - rekao je Miličić u podkastu "Jao Mile" i nastavio:

- Ja rekoh brate, taman prvi put sam dobio šansu. Vidi ovog indijanca, da te složim sad ovde, razumeš… Suspenzija, neću igrati nikad više u životu. Gde si me sad ti našao kralju. Prvi put dobio šansu, onaj ludak me pustio da igram. Srećan zalepio Trejsija, zalepio njega. I on kreće… ništa ga ne možeš razumeti.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading