"SVAKOG DANA ŽALIM ZBOG TOGA" Emotivna ispovest Bjelice, sve duguje jednom čoveku

22:33 | 08-10-2024

Košarka 0

Proslavljeni srpski košarkaš otvorio dušu.

Nemanja Bjelica

Napravio je mnogo toga u karijeri Nemanja Bjelica. Ostavio je ogroman trag kako u evropskoj košarci, tako i u NBA ligi.

Ipak, kao i svaki čovek, kaje se za greške koje je napravio i dan-danas žali za njima. To je otkrio u intervjuu za "Eurohoops".

Između ostalog da je dva puta odbio Barselonu, da mu je najveći žal što je napustio Fenerbahče, kao i da sve duguje Željku Obradoviću.

- Bio sam u Crvenoj zvezdi. Uvek sam želeo da igram za Barselonu. Zapravo, nije da sam ih odbio. U sportu ne možete da pričate o "šta ako" situacijama. Željko Obradović je promenio moju karijeru. U potpunosti je promenio. Mnogo sam naučio od njega. Da li žalim što sam nisam ostao u Fenerbahčeu? Svakog dana. Svakog dana žalim zbog toga.

Želeo je nekadašnji krilni centar da iz Evrope ode u NBA ligu i tamo se oproba.

- Želeo sam da idem u NBA i ne žalim što sam tamo otišao. Da nisam igrao u NBA, ne bih bio ovde gde sam sada. Ne bih radio za ovaj tim. Nikada ne znate šta će se dogoditi. Kao što sam rekao, mogao sam da imam mnogo bolju karijeru. Kao igrač sam napravio mnogo grešaka, ali moglo je da se dogodi da imam i lošiju karijeru. Zato sam zadovoljan, veoma sam zahvalan na onome što sam imao, onome što sam kao igrač ostvario. I sada sve razumem bolje.

Nemanja Bjelica EPA-EFE/ERIK S. LESSER SHUTTERSTOCK OUT
 

Veruje Bjelica da bi imao i bolju NBA karijeru da je otišao u Ameriku ranije, a ne sa 27 godina.

- Trebalo je da odem. Ali da budem potpuno iskren, nisam bio spreman. Shavtio sam kasnije da se košarka menjala i trebalo je mnogo da radim na svom telu. Košarka je moja prva ljubav i dala mi je mnogo toga. Zahvalan sam, ali tako je kako je. Kasno sam otišao u NBA, sa 27 godina. Ali nisam bio spreman ranije i znao sam da nisam spreman. Posebno mentalno. Još sam bio "ludo dete" koje je volelo košarku. Kada kažem da žalim zbog nekih stvari, to je normalno. Tako sam postao bolji i iz toga sam učio. A ne možeš da budeš na dva mesta u isto vreme. Tako da sam u redu sa tim.

Drugi mandat u Fenerbahčeu nije za Bjelicu prošao kao prvi i kako se očekivalo da će biti.

- Moram da budem iskren, volim Fenerbahče, imam veliko poštovanje za ljude i navijače. Fenerbahče mi je dao sve i na tome sam zahvalan. Nisam ta osoba… Šta mogu da kažem nakon dve godine… Bilo je kako je bilo. Niko nije važniji od tima. Život je takav. I to je normalno. Imao sam sjajan odnos sa Fenerbahčeom, volim taj klub i navijače. Bio sam MVP Evrolige dok sam nosio dres tog kluba. Pomogao mi je da rastem, ja sam pomogao njima, zajedno smo došli do Fajnal fora. Samo ljubav. neke stvari jednostavno treba zadržati za sebe - zaključio je sadašnji generalni menadžer Bahčešehira.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading