Svečano otvorena Premijer liga Beograda

18:46 | 09-10-2024

Ostali sportovi 0

Najuspešnija ekipa će se plasirati u Prvu ligu Srbije

Premijer liga Beograda

U zgradi "Borba" svečano je otvorena Premijer liga Beograda za 2024. godinu. Ova liga ima najveći rang u sistemu ekipnih takmičenja Šahovskog saveza Beograda (u daljem tekstu ŠSB), a podsećanja radi, u okviru ŠSB-a, održava se pet različitih rangova, na kojima ove godine nastupa 53 ekipe iz 46 šahovskih klubova. 

Takmičenje traje od 9. do 19. oktobra. 

Na Premijer ligi ove godine nastupa 11 ekipa koje će se boriti za pehare, medalje, dok će se najuspešnija ekipa plasirati u Prvu ligu Srbije. 

Premijer liga Beograda Alo
 

U ime Šahovskog saveza Beograda, prisutnima se obratila potpredsednica, Danijela Pavić. 

- Želela bih sve da vas pozdravim u ime predsednika Šahovskog saveza Beograda Andrije Jorgića. Takmičarima mnogo sreće i svim želim plasman u Prvu ligu Srbije. Srećno - poučila je Pavić. 

Beogradski šah je u proteklih mesec dana doživeo velike pojedinačne i ekipne uspehe. 

Nije tajna da je glavni pratilac svih zbivanja koje organizuje Šahovski savez Beograda, upravo grad Beograd, preko Sekretarijata za sport i omladinu. Bez finansijske pomoći i izdvajanja grada Beograda, ne bi bilo moguće realizovati ovako bogat takmičarski program.  

Premijer liga Beograda Alo
 

Gospodin Novica Todosijević, predstavnik Sekretarijata za sport i omladinu se zatim obratio i proglasio takmičenje otvorenim. 

- Čast mi je da sam ovde sa vama. Ovo je važan događaj za naše šahiste. Očekuje nas bez sumnje odličan turnir, a takmičarima sve najbolje i proglašavam turnir otvorenim. 

Premijer liga Beograda Alo

 

 

 

 

 

Povlačenjem prvog poteza Pavić i Todosijevića, zvanično je otvoren turnir. 

Takmičarima je sreću poželeo i Izvršni direktor Šahovskog saveza Beograda Vladimir Šakotić. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading