Srpski bokseri osigurali pet medalja na EP u Budvi

12:41 | 17-11-2023

Ostali sportovi 0

Mlada boks armada Srbije, seniorske reprezentacije u konkurenciji do 22 godine, takmiče se na prvenstvu Evrope 2023. koje se održava u Budvi.

Sara Ćirković
BSS

Na šampionatu Starog kontinenta u Mediteranskom sportskom centru učestvuje preko 300 boksera i bokserki iz 35 zemalja Evrope. Srbiju na ovom prestižnom takmičenju predstavlja devet takmičara: Omer Ametović, Semiz Aličić, Stefan Camović, Almir Memić, Jovan Nikolić Aleksej Šendrik, Sara Ćirković, Kristina Nađ – Varga,  Anđela Branković predvođeni selektorima Milanom Piperskim i Mirkom Ždralom.

Pet bronzi već su iskovali Ćirkovićeva, Ametović, Nikolić, Memić i Aličić koji će se dalje boriti za plasman u finale i priliku da se bore za zlatna odličja.

Aktuelna juniorska šampionka sveta naša Sara Ćirković je u četvrtfinalu u kategoriji do 54 kg savladala Nemicu Saru Mejrem Binbir i u polufinalu će se boriti protiv Irkinje Keli Robin. U kategoriji do 51 kg Omer Ametović pobedio je Portugalca Leandra Edgara Monteira de Almeidu, sledi mu u okršaj sa Jermencem Rudolfom Garbojanom za plasman u finale.

U kategoriji do 67 kg Semiz Aličić je pobedio Hrvata Fabijana Tomkića, naredni rival u polufinalu biće mu Slovenac Nejc Petrić, u kategoriji do 71 kg Jovan Nikolić je bio bolji od Mađara Romea Buze, za novu pobedu rukavice će ukrstiti sa Moldavcem Vasilijem Sebotarijem. U četvrtfinalu Almić Memić je u kategoriji do 75 kg eliminisao Albanca Flavia Metu, naredni meč polufinala boksovaće protiv predstavnika Turske Sultana Osmanlija.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading