MORAMO DA VRATIMO DECU NA PRAVI PUT Nebojša Žugić, direktor ACG, o kampanji "Moje pravo da biram sport"

20:22 | 17-11-2023

Ostali sportovi 0

U ponedeljak 20. novembra, povodom Svetskog dana deteta, počinje kampanja Arena Channels Group nazvana "Moje pravo da biram sport", koja će simbolično biti pokrenuta igranjem najbržeg šaha u najbržem, "Soko", vozu na srpskim prugama

TV Arena sport
TV Arena sport

Tim povodom je direktor naše kompanije Nebojša Žugić gostovao u Telemasteru na Hepi televiziji, kako bi iz prve ruke objasnio šta su motivi i ciljevi, odnosno kakav je sadržaj incijative drugačije od svih sličnih u prošlosti.

-Ovo je specifična kampanja, uradićemo nešto sto nije do sada urađeno. U pitanju je brzopotezni šah u brzom vozu na kratkoj relaciji Beograd - Novi Sad, što će biti jako simpatično i atraktivno. Šah inače može biti nezanimljiv, zbog dužine partija, a mi na ovaj način popularišemo tu zaista plemenitu i jako korisnu igru. Pogotovo za mališane - naglasio je prvi čovek ACG.

Prema njegom rečima ovo nije trenutni iskorak već trajno opredeljenje regionalnog lidera u konkurenciji televizijskih kablovskih operatera, već neko vreme usmerenog na dobrobit najmlađih naraštaja, jer ACG nije opredeljen samo za podršku profesionalnim sportistima.

TV Arena sport TV Arena sport
 

-Upravo jeste na tome akcenat. Mi kao grupacija već promovišemo šah u Osnovnim školama na Novom Beogradu, uz to generalno promovišemo dečiji, odnosno školski sport, pre svega. To je smisao i jedan od prioriteta naše televizijske kuće u narednom periodu.

Direktor Arena Channels Group iskoristio je priliku da naglasi koliko je važno da svi učinimo što je u našoj moći da se mališani odvoje od raznih pametnih uređaja, da se stimulišu njihove kognitivne i kreativne sposobnosti, ali i međusobno druženje. 

-Svedoci smo vremena u kom živimo, svedoci smo toga da je taj sport u dečijem uzrastu bio malo zapostavljen, bačen u drugi plan u odnosu na telefone i igrice. Svesni te asocijalizacije, mi kao Arena, tj. sportska televizija, odlučili smo da stavimo akcenat na najmlađe, jer je to nešto što je neophodno da imamo zdravu naciju. Ništa ih ne može bolje pripremiti za život od bavljenja sportom. 

Direktor Nebojša Žugić, njegovi saradnici, kompletno rukovodstvo i zaposleni u ACG deo su iste misije promovisanja pravih životnih i društvenih vrednosti, što sport svakako nosi sa sobom, a samim tim i podsticanja zdravog odrastanja sadašnjih i budućih pokolenja u Srbiji.

TV Arena sport TV Arena sport
 

-Mi to radimo vec duži vremenski  period. Organizujeno gomile turnira, takmičenja, osvajanja nagrada za odrasle, ali uvek ostavimo prostora za najmlađe, recimo ubacuju koš pa ko ubaci dobije loptu. Imali smo na primer promociju atletskih takmičenja na kojima su najbolje škole dobile opremu za atletiku prilagođenu dečijem uzrastu. Neverovatno koliko ih to raduje i podstiče da se bave sportom.

Imali smo nedavno priliku da jednoj devojčici, koja je postala evropski šampion u poznavanju saobraćajnih propisa i savladavanju prepreka koje je izazvao saobraćaj na biciklu, odemo u njenu školu i poklonimo im bicikl. Da i drugari mogu da vežbaju. Ta radost i dečiji osmeh nemaju cenu. 

Bio je organizovan turnir u ulici Mileva Marić Ajnštajn u basketu 3x3, na kojem smo podelili šezdesetak lopti i sutradan sam, budući da živim blizu, izašao da prošetam i video sam istu tu decu sa istim tim loptama, zbog čega mi je srce bilo puno.

Kroz akciju "Moje pravo da biram sport" pokušaćemo da damo primer drugim zainteresovanim kompanijama i institucijama, da što više omasovimo kampanju. Da što više terena sredimo i rekvizita podelimo. To je akcija koje ne sme da stane i nije vremenski ograničena, jer je deci uvek potrebno da se bave sportom"

TV Arena sport TV Arena sport
 

Paralelno sa animiranjem mališana na zdraviji način razmišljanja i života važno je da iste usvoje i podrže i njihovi roditelji, jer je porodica bila i ostala stub svakog zdravog i naprednog društva. 

-To je veliki problem savremenog društva. Često je roditeljima lakše da decu smire tako što im daju igrice ili odu negde, a deca su jako ineteligentna, znaju da upravljaju njima i tako mogu doći u opasnost da se susretnu sa neprimerenim sadržajima. Naš je cilj da im ne dajemo telefone već lopte u ruke. Istraživanja su pokazala koliki je problem kratak fokus kod dece. Između 15 i 20 sekundi traje njihova pažnja, što je strašno. Ta deca sutra treba da uče, idu na fakultet, budu donosioci važnih odluka u našem društvu. Zato moramo da ih vratimo na pravi put, da zdravo odrastaju i da imaju zdrave navike. Ne razvija se samo motorika kroz sport, već i koncentracija, pažnja, fokus, takmičarski i timski duh.

Ja sam se bavio borilačkim sportom. Kad mi trener, pokojni čika Mića Marković, kaže da ne smem uveče da izađem ja njega poslušam. Kada mi to roditelji kažu ja gledam kako da pobegnem, a njegova reč je za mene bila zakon. Nadam se da će ova naša kampanja doprineti i da deca dobiju priliku da se bave sportom, pre svega u školama. Pre smo imali gomilu turnira, gde smo se takmičili jedni sa drugima, danas nažalost toga nema. Mi ćemo se potruditi da to vratimo - poručio je i obećao Nebojša Žugić. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading