Partija za nezaborav kapitena Babića u finalu 61. „Beogradskog pobednika“

12:13 | 18-03-2024

Ostali sportovi 0

U hali „Aleksandar Nikolić“ završeno je 61. izdanje međunarodnog boks turnira duge i bogate tradicije „Beogradski pobednik – memorijal Branko Pešić”

bss
BSS

Turnir koji je već dugi niz godina svrstan u A kategoriju turnira prema Svetskoj bokserskoj federaciji ove godine ugostio je 93 boksera i 35 bokserki iz 16 zemalja sveta, od Bolivije, preko Bangladeša, do Francuske, Rusije, Kipra, Belgije, Kazahstana, Jermenije...

Pod pokroviteljstvom Grada Beograda, podržan od strane generalnog sponzora MTS-a i u organizaciji Bokserskog saveza Srbije i u direktnom TV prenosu na TV Arena Fight, turnir je prikazao visok kvalitet boks škola iz svih delova sveta, a najbolji timski boks pokazali su reprezentativci Kazahstana koji su i osvojili pehar namenjen najboljoj seleciji ovog takmičenja koju je selektoru ovog tima uručio direktor Bokserskog saveza Srbije Mane Marčeta.
U finalnoj večeri nakon deset borbi dama, gledali smo 13 muških u kome je fantastičnu partiju pružio kapiten boks selekcije Srbije, superteškaš Vladan Babić savladavši kolegu iz Kazahstana Oizasa Bukaeva 4:0.

„Bio je teži meč nego što sam očekivao, ali potrudio sam se da iskoristim poslednji atom snage i pobedio. Jako mi je značila podrška ljudi koji su došli da me gledaju. Ovo je jedna odlična uvertira pred Evropsko prvenstvo koje će se održati ovde u Beogradu, nadam se da će sve proći dobro kao na ovom turniru i idemo po još zlatnih medalja“ – rekao je kapiten Babić koji je proglašen za najboljeg domaćeg boksera ovog turnira. Pehar mu je uručio Tadija Kačar.

Ovaj turnir jedna od poslednjih provera snage i kapaciteta, činjeničnog stanja na terenu za bokserke i boksere učesnike Evropskog šampionata za seniorke i seniore koji će biti održan upravo u hali “Aleksandar Nikolić” od 15. do 29. aprila 2024.

Zlatnu medalju za Srbiju na 61. memorijalu “Branko Pešić” osvojio je i Nazif Sejdi koji je nakon žestoke borbe u tri runde u kategoriji do 63.5 kg pobedio Francuza Antara Badra 3:2. Proglašeni su za najborbeniji par ovog takmičenja u muškoj kategoriji, nagrade su im uručili Žika Jelesijević i Milivoje Bašić.

„Mnogo naporniji meč nego u prethodnom kolu  jer je protivnik mnogo drugačiji, a i na prošlom meču sam uložio dosta snage. Bilo je jako napeto, ali sve dobro završilo na kraju. Želeo sam zlato i uzeo sam zlato“ – istakao je Sejdi.

Za najboljeg boksera turnira proglašen je reprezentativac Crne Gore Tomislav Đinović koji je u kategoriji do 60kg savladao Rusa Aršaka Tovmasiana 4:1. Šampionski pehar uručio mu je trostruki osvajač „Beogradskog pobednika“ Ivan Ribać. Za najboljeg tehničara proglašen je Rus Ramazan Dadaev, nagradu je primio od Dragana Vujkovića, najboilji strani bokser je svetski šampion Rus Šarabutdini Ataev, nagradu je primio od Mirka Puzovića. Za najboljeg sudija u ringu proglašen je Blažo Jabučanin iz Crne Gore, a pehar mu je uručio Neša Vuković.

Sjajne partije u finalnoj noći pružili su i srpski reprezentativci Omer Ametović i Almir Memić. Oba srpska boks asa su za nijansu izgubili od svojih protivnikaKazahstanca . Prošlogodišnji osvajač „Beogradskog pobednika“ Ametović borio se protiv dvostrukog svetskog šampiona Sanžara Taškenbaeva, dok je Memić u pohodu na zlato zaustavljen od Kazahstanca Diasa Molžigitova.

Specijalni gosti “Beogradskog pobednika” bili su generalni sekretar EUBC Kiril Šekutev, kao i potpredsednik EUBC Sumaid Halilov.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading