JAKE REČI NOVAKA Đoković: Borim se sa demonima

13:34 | 19-01-2024

Tenis 0

Novak Đoković je još jednom iskreno govorio posle meča u kojem je bio bolji od Martina Ečeverija

Novak Đoković
AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

Slavio je Nole, a onda otvoreno pričao o svemu.

- Nije uvek pozitivno, mnogo je i „treš toka“. To je deo onoga što sam ja, siguran sam da svi imaju krizu, naročito tokom meča kada postoje sumnje, pitanje je kako ih prevazići i izvući iz sebe najbolje za naredni poen. Ekstrovert sam, pokazujem svoje emocije. Dešava se i ružnu stranu da pokažem, to nije nešto u čemu uživam, ali tako je. Pokušavam da se borim sa demonima, kao i svi. Nekada je bolje, nekada nije. Ali to je tako, zavisi od dana do dana. Nekada se probudite i sumnjate da možete da pobedite. Sa tim morate da se borite tokom meča - rekao je Novak.

JAKA EMOCIJE ĐOKOVIĆA Noleta pitali za 100. meč: Moja porodica je morala da se odrekne svega

Očekuje da bude sve bolji.

- Prolazim kroz to svaki meč. Osećam olakšanje zbog toga kako sam igrao i osećao se danas. Nisam se dobro osećao zdravstveno, fizički, nisam dobro ni igrao pred turnir. Nisam dobro ni počeo, kada je reč o kvalitetu, ali u četvrtoj sam rundi. Verujem da će sve biti bolje kako turnir bude odmicao. Nadam se da će svaki naredni biti bolji.

Novak smatra da će uspeti da dostigne maksimum.

- Ne još na svom maksimumu, ali bolje nego što je to bio slučaj pre par dana. Odigrao sam najbolji meč do sada na turnir. Očigledno, kada je tenis u pitanju, nisam ni blizu onoga što znam da prikažem i to je verovatno prouzrokovano  zdravstvenim i fizičkim stanjem. Ali svakim danom je bolje, napreduje sveopšte stanje moje, psihofizičko i to se odražava na moju igru, koja je danas bila na zadovoljavajućem nivou. Igrao sam protiv igrača u izuzetnoj formi, koji je borac, dobro se kreće, ima dobar servis. Dobro sam se spremio taktički, većim delom meča sam dominirao, kada je bilo potrebno našao sam dobar servis. To su ohrabrujuće činjenice pred nastavak turnira.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading