SI-EN-EN OSTAO U ČUDU Novak je ovo uradio u Melburnu, a evo kako su Amerikanci na to reagovali, ovo niko nije očekivao

21:14 | 21-01-2024

Tenis 0

Novak Đoković je još jednom završio kao glavna tema brojnih svetskih medija, pa i u Sjedinjenim Američkim Državama

Novak Đoković
AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

Evo kako je CNN izvestio američku javnost o majstorskoj partiji Novaka Đokovića protiv Manarina, koga je Nole počistio u osmini finala Australijan Opena sa 6:0, 6:0, 6:3, a sada ga u četvrtfinalu čeka Tejlor Fric. 

-Novak Đoković je izveo zapanjujuću partiju da bi se domogao četvrtfinala Australijan opena, pobedio je u nedelju Francuza Adrijana Manarina sa 6:0, 6:0, 6:3.

Bio je to 58. put da je Srbin prošao među osmoricu najboljih na grend slemu, čime je izjednačio rekord koji je dosad samostalno držao Rodžer Federer.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

OVO NEMA SMISLA Rolan Garos se hitno oglasio, a sve zbog ovoga što je Novak uradio na Australijan Openu

Đoković, koji juri uvećanje sopstvenog rekorda, a želi 25. grend slem titulu, imao je ozbiljna iskušenja u prve dve runde ovog turnira, u oba meča je gubio po set, ali je 'zloslutno' (u smislu - loše po njegove protivnike) pronašao svoj ritam kako se približava druga nedelja takmičenja.

- Prva dva seta su bila možda i najbolja koja sam odigrao prilično dugo - rekao je Srbin posle pobede, prenosi ATP.

A dok je Đoković projurio kroz uvodne dve deonice bez izgubljenog gema, bio je na putu da ostvari redak podvig, pobedu od tri puta sa po 6:0. To bi se prvi put desilo na Australijan openu, a prvi put na bilo kom grend slemu još od 1993, ali je Manarino, kome je preostalo samo da se smeje na kraju drugog seta, konačno osvojio gem u trećem.

- Stvarno sam hteo da izgubim taj gem u trećem setu jer je tenzija počela da raste na stadionu - rekao je Đoković, dodajući: - Hteo sam da se to (Manarinovo osvajanje bar jednog gema) dogodi, da se 'skloni sa puta', kako bih mogao da se koncentrišem na ono što mi je potrebno da bih pobedio - ističe Si-En-En. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading