SRBIJA OVAKVIH RIVALA NE SME DA SE PLAŠI Čudo od deteta srušilo Engleze, Danci izviždani na domaćem terenu

23:00 | 23-03-2024

Fudbal 0

Razočaravajući rezultati za naše rival na Evropskom prvenstvu.

Fudbalska reprezentacija Brazila, Fudbalska reprezentacija Engleske
EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Odigrala su dva rivala Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu večeras prijateljske utakmice, ali nisu se proslavili ni Danska ni Engleska.

Štaviše, posle remija Danaca sa Švajcarskom (0:0) i poraza Engleza od Brazilaca (1:0), stekao se utisak da "orlovi" nemaju koga da se plaše. Ali, imaju mnogo toga da porade na sopstvenoj igri da bi ovakve rivale bacili na pleća.

Krenućemo od utakmice Engleza. Ionako su nam oni prvi rivali u Nemačkoj. Jeste četa Gereta Sautgejta pokazala dosta toga, ali je Brazil upisao pogodak na semaforu.

On je bio delo čuda od deteta Endrika koji će narednog leta pojačati Real Madrid. Zanimljivo, on je ujedno postao najmlađi strelac u dresu Brazila sa 17 godina i 246 dana još od legendarnog Ronalda i srušio rekord koji datira od 1994. godine!

A zanimljivo je da talentovani napadač zapravo nije bio ni starter. Od imena kakva je Brazil nekada izbacivao za sam špic (pomenuti Ronaldo, Rivaldo i da ne nabrajamo baš sve sada), "selesao" je spao na Vinisijusa žuniora?!

Svaka čast krilu Real Madrida, ali je on ipak - krilo, a ne špic. Zaista da se Brazilci zapitaju šta i kako dalje sa tom pozicijom. Možda je baš Endrik budućnost. Sadašnjost? Ima još za to mnogo da radi...

Danci su bili izviždani od strane domaće publike na Parkenu u Kopenhagenu pošto su za više od 90 minuta fudbala uputili tek jedan jedini šut u okvir gola Švajcarske?!

Od tima koji je plenio napadačkom igrom, stigao do polufinala prošlog Evropskog prvenstva, do ekipe koja je zaista postala negledljiva širokim narodnim masama. Očigledno i domaćim navijačima.

Nije ni Švajcarska blistala. Otuda je remi, verovatno bio i najpošteniji u duelu ova dva tima...

I za kraj, zanimljivo je da su Danska i Engleska odigrali prijateljske duele sa dva tima sa kojima se Srbija sastala na prošlom Mundijalu u Kataru (Švajcarska i Brazil u grupnoj fazi, ali da se ne sećamo previše ta dva poraza...). Videćemo kako ćemo proći u Nemačkoj. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading