KADETI SRBIJE IDU NA PRVENSTVO EVROPE "Orlići" u odlučujućem meču pobedili Tursku

16:40 | 26-03-2024

Fudbal 0

Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo do 17 godina

Kadeti Srbije
FSS

Orlići su u odlučujućoj utakmici za plasman na EP pobedili vršnjake iz Turske, rezultatom 3:0 (1:0). Plasman na Šampionat Evrope izborili su svi pobednici kvalifikacionih grupa i sedam najbolje drugoplasiranih selekcija.

Kadetska reprezentacija Srbije povela je golom Veljka Milosavljevića, mladog defanzivca Crvene zvezde, u 19. minutu, posle asistencije Đorđa Rankovića, još jednog bisera iz omladinske škole crveno-belih. Drugi gol u 61. minutu, delo je Andrije Maksimovića, momka koji je debitovao za prvi tim Crvene zvezde. I ovaj put asistent je bio fenomenalni Đorđe Ranković. Sva trojica pomenutih momaka imaju 16 godina.

Utakmicu je rešio Aleksa Damjanović, još jedan mladi fudbaler Crvene zvezde, golom u 81. minutu. Njemu je asistirao golman Srbije, biser Partizanove omladinske škole Vukašin Jovanović.

ŠOK U SVETU FUDBALA Bivši predsednik saveza osuđen na doživotnu robiju

Fudbalska reprezentacija Srbije, fudbaleri do 17 godina, igrala je u sledećem sastavu: Jovanović - Bubanja, Roganović, Milosavljević, Avdić (od 72. Premović) - Kostov, Maksimović (od 67. Ćirić), Vasilić (od 59. Mladenović) - Đorđević, Kostić (od 46. Damjanović), Ranković. Selektor: Jovan Damjanović. 

Kadeti Srbije u prvom kolu kvalifikacionog turnira za plasman na Evropsko prvenstvo igrali su i pobedili domaćina turnira selekciju Gruzije (2:0). U drugom meču poraženi su od vršnjaka iz Danske (0:1). Upravo su Danci sa dve pobede i remijem, kao prvoplasirani iz grupe obezbedili plasman na EP.

Kadetska reprezentacija Srbije (U17) jedina je od mlađih selekcija obezbedila plasman na Evropsko prvenstvo. Omladinska reprezentacija nije uspela da prođe kvalifikacionu grupu, dok mlada ima minimalne šanse.

Komentari(0)

Loading