FEŠTA U KRAGUJEVCU Urnebesan doček fudbalskih Evropljana (FOTO)

06:30 | 27-05-2024

Fudbal 0

Više hiljada navijača gledalo je meč protiv Partizana, koji je završen remijem (2:2), nisu baš srećni zbog nesrećno ispuštene pobede, ali slavlje ničim nije umanjeno.

fudbal
Privatna arhiva

Na utakmicama Radničkog iz Kragujevca često se vije zastava na kojoj je u prvom planu jedan od najpoznatijih Kragujevčana, ako ne i najpoznatiji, vojvoda Radomir Putnik.

Upravo na trgu koji nosi njegovo ime i koji je jedan od arhitektonskih bisera grada na Lepenici, Kragujevčani su dočekali svoje fudbalske bisere, koji su pobednički završili pohod ka evropskoj sceni započet na početku sezone.

Više hiljada Kragujevčana gledalo je meč protiv Partizana, koji je završen remijem (2:2), nisu baš srećni zbog nesrećno ispuštene pobede, ali slavlje ničim nije umanjeno.

Muzika je odjekivala i nestrpljivo je čekan trenutak da autobus s fudbalskim Evropljanima stigne u Kragujevac. Uobičajenu fudbalsku scenografiju, uz baklje je upotpunio i vatromet.

Na skupu koji je pandan dočeku naših trofejnih sportista na balkonu Skupštine grada Beograda, vođa, ovog puta u Evropu, Feđa Dudić, stručnjak koji je Radnički doveo do ove elitne fudbalske destinacije, bio je oduševljen dočekom, kao uostalom i fudbaleri i ostali članovi stručnog štaba i rukovodstva.

fudbal Privatna arhiva
 

Dudić, koji je doneo preokret i pokrenuo Radnički, izrazio je žal što je ekipu 15 minuta delilo od četvrtog mesta i prilike da zaigraju u kvalifikacijama za Ligu Evrope, što je stepenik više, ali je i ovako ponosan na svoje igrače, navijače i Kragujevčane koji su im upriličili veličanstven doček. Definitivno to će ostati kao jedan od najlepših trenutaka u njihovoj karijeri.

- Radnički je u svojoj 101. godini postao evropski klub. Ovo je velika pobeda celog Kragujevca i svih Kragujevčana, sa stručnim štabom i čitavom ekipom na čelu, od direktora, preko sportskog direktora, do poslednjeg igrača i oba golmana. Prisustvo svih ovih navijača govori koliko je ovo veliki uspeh i koliko Kragujevčanima to znači. Kragujevac jeste evropski, svetski grad i konačno smo i u segmentu sporta dostigli mesto koje nam pripada - istakao je Nikola Dašić, gradonačelnik Kragujevca.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading