REKLI SU DA NEMAJU VIŠE NOVCA Oglasio se agent Jogija Ferela posle propalog transfera u Partizan

19:20 | 29-11-2023

Košarka 0

Agent Jogija Ferela se oglasio i pričao o propalom transferu u Partizan

Jogi Ferel
Marko Metlaš

Jogi Ferel bio je već viđen u Partizanu. Delovalo je da je samo pitanje trenutka kada će dogovor biti postignut. Onda su se stvari zakomplikovale, usledio je obrt i on je završio u Podgorici, potpisao je za Budućnost. Šta se tačno dogodilo u razmaku od samo nekoliko dana i šta je dovelo do zaokreta? O tome je pričao njegov agent Servand Taheda.

Objasnio je šta se tačno izdešavalo u tom periodu.

- Malo sam uznemiren zbog cele situacije. Moj partner rekao je Zoranu Saviću da će Ferel biti dostupan i pet dana kasnije pitao sam šta se desilo sa Partizanom, nije dobio ni odgovor ni ponudu, iako smo im saopštili da je Jogi u procesu i da radim na otkupu ugovora. Sutradan sam se čuo sa Zoranom i potvrdio mi je da je klub zainteresovan i rekao mi da mora da priča sa trenerom. Onda je izašao sa ponudom od dva meseca, uz opciju ostanka do kraja sezone - rekao je Taheda za "Meridian sport".

TEŠKA JE ARENA Ataman svestan težine utakmice u Beogradu protiv crno-belih

Potvrdio je da je Jogi pričao sa Željkom i da je "komunikacija bila odlična", ali do dogovora na kraju nije došlo, pa se uključila Budućnost.

-Bio sam iskren i rekao sam to Partizanu i dobio odgovor da ne može da izdvoji više novca. Pričao sam i sa Jogijem koji je hteo da igra u Evroligi, svidela mu se ideja, ali je smatrao da ponuda nije pokazala da ga dovoljno cene, znaju ko je, igrao je dve godine u ABA ligi i bio je veoma dobar. Posao nikada nije bio sklopljen niti smo se dogovorili i rekli da dolazi, bili smo u procesu raskida ugovora, Šangaj je tražio još 100.000 evra za otkup, kada sam im objasnio da nema dogovora sa Partizanom, stvari su se smirile.

Potom je spomenuo ponudu iz Podgorice.

-Partizan je imao sedam dana da to izjednači, ako želiš igrača, onda to uradiš i garantuješ celu godinu, što oni nisu uradili. Ferel se odlučio za Budućnost. Kada sam im to javio meni i mom partneru poručeno je da nijedan naš igrač više neće igrati u Partizanu. Zašto? - zaključio je Taheda i dodao da je "Ferel srećan i zadovoljan i da jedva čeka da zaigra za Budućnost". 

Podsećanja radi, posle odlaska Jama Madara u Fenerbahče Partizan je doneo odluku da prekine saradnju sa poznatim agentom Miškom Ražnatovićem. 

BONUS VIDEO: 

Za iše sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading