Četiri godine Kobi Brajant pleše nebeskim parketom: Onaj dečak sa umotanim čarapama i šutevima za pobedu

13:00 | 26-01-2024

Košarka 0

Četiri godine je prošlo od smrti legendarnog Kobija Brajanta, čoveka koji je iza sebe ostavio ogromnu košarkašku zaostavštinu i doneo potpuno novu dimenziju igri pod obručima.

Kobi Brajant
EPA/LARRY W. SMITH CORBIS OUT

Bio je 26. januar 2020. godine - svet, pogotovo sportski i košarkaški, potresla je vest o smrti Kobija Brajanta.


Sećam se kao da je bilo juče, u prvim trenucima niko nije želeo da prihvati šta se dogodilo, pre svega zbog činjenice da su tako velikom informacijom baratali nepouzdani američki mediji.

Ipak, nažalost, bili su u pravu. Opšta neverica zavladala je celom planetom kada je zvanično objavljeno da nas je napustio jedan od najboljih košarkaša ikada.

 

 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

PARTIZANE, OVO JE TVOJA ŠANSA! Crno-beli dočekuju Žalgiris u meču u kom je pobeda imperativ

Kao da je svet stao, tako sam se osećao u tom trenutku.

Imao sam utisak da je cela planeta u tišini. Nigde nisam čuo nijedan glas, sve je bilo nekako tiho i neuobičajeno mirno. Zapravo, u pitanju je bila zagrobna tišina zbog smrti Kobija Brajanta.

Neverovatno je to da je tokom karijere bilo ljudi koji nisu voleli "24-orku Lejkersa", i to opravdano. Godinama je Kobi zagorčavao život mnogima, pa je tako i moje praćenje košarke započeto tako što je "mom" Orlandu uzeo šampionsku titulu. Ipak, voleli ga ili ne, svi istinski ljubitelji košarke su pustili suzu tog dana, i niko nikome nije zamerio zbog toga.

Možda se neko neće složiti sa mnom, ali bio je jedan od najveći, za mene možda lično i čovek koji je imao najbolji mentalitet u istoriji ove igre, a jedan od najboljih u istoriji kompletnog sporta.

 

 

Lakoća sa kojom je radio sve te stvari na parketu, pa ni ne čudi što je Novak Đoković danas sve više u pokušaju da "konektuje" svoju energiju sa onim što je Kobi Brajant nosio tokom igračke karijere.

Taj mentalitet da se on pita za sve na terenu, te da na svaku provokaciju protivnika odgovara silovitom igrom - to je ono što samo najveći sportisti svih vremena mogu da urade.

A to je Kobi Brajant bio, nema sumnje, a iza njega je ostala zaostavština koja će se večno pamtiti i prenositi sa kolena na koleno.

Do tada, 24, nadamo se da i si i na nebu isti onaj klinac koji umotava tatine čarape i šutira zamišljene šuteve za pobedu.

Svi znamo tu jednu stvar koju si oduvek želeo da dokažeš celom svetu - bio si zaljubljen u ovu igru.

Nažalost, samo četiri godine nakon što si ti morao da pustiš košarku, mi smo morali da pustimo tebe.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading