TEŠKA SUDBINA PORODICE BRAJANT Odlazak legendarnog košarkaša nikad neće biti prežaljen, Kobi i njegov otac su sada zajedno

17:03 | 16-07-2024

Košarka 0

Velika tuga potresla je košarkaški svet...

Kobi Brajant

Džo Brajant, otac čuvenog košarkaša Kobija Brajanta, preminuo je danas u 69. godini, preneli su američki mediji. 

Džo Brajant je bio NBA košarkaš koji je nastupao za San Dijego Kliperse i Hjuston Roketse, a posle karijere u SAD, odlučio je da karijeru nastavi u Evropi. 

Nosio je dresove Ređo Kalabrije, Pistoije i Ređijane. Bio je trener WNBA tima Los Anđeles Sparksa. 

Nažalost, velika nesreća je pogodila porodicu Brajant još pre četiri godine.

OGROMNA TUGA Preminuo otac Kobija Brajanta

Svi se sećaju tog kobnog 26. januara 2020. godine kada su Džoov sin Kobi i njegova unuka Điđi Brajant, poginuli u helikopterskoj nesreći. 

Vest da je u helikopterskoj nesreći poginuo jedan od najboljih košarkaša svih vremena za samo nekoliko minuta promenila je raspoloženja građana širom sveta.

To je nesumnjivo bila teška noć za sve ljubitelje košarke. Otišao je jedan od najvećih sportista ikada.

Mnogi su se opraštali od Kobija, a jedan od najemotivnijih oproštaja je imao Novak Đoković, koga je posebno pogodila smrt Brajanta i njegove ćerke. 

- Hvala što si bio tu za mene i što si inspirisao ceo svet. Hvala što si nam pokazao kako da se takmičimo i poštujemo sport. Hvala na najvećoj zaostavštini koju si nam ostavio. Nikad neću zaboraviti tvoj osmeh koji je širio pozitivnu energiju gde god si se pojavljivao. Tvoja ćerka i ti bićete zauvek u našim srcima - napisao je Đoković.

Na društvenim mrežama oglasili su se NBA zvezde iz čitavog regiona - svi oni su odrastali u Kobijevo vreme i svima je Crna Mamba bila uzor.

- Ovo ne može da bude tačno - istakao je Luka Dončić, Slovenac iz Dalas Maveriksa i jedan od najboljih košarkaša današnjice. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading