RUSI SE "TUKU" IZMEĐU SEBE Novakov prijatelj NA UDARU zbog nastupa na OI, HITNO se oglasio zvanični Kremlj

17:00 | 06-04-2024

Ostali sportovi 0

Sigurno da im nije lako.

rusija
EPA/HANNIBAL HANSCHKE

Otkako je izbio rat u Ukrajini, Rusija se suočava sa brojnim nepravdama. Ovo se odnosi i na svet sporta, pošto takmičari i klubovi iz ove zemlje zbog sankcija nemaju dozvolu da učestvuju na međunarodnoj sceni.

S obzirom na to da se bliži početak Olimpijskih igara u Parizu, sve se češće govori o nastupu Rusa, koji su na razne načine ucenjeni od strane MOK-a.

KAO U NACISTIČKIM LOGORIMA Na Olimpijskim igrama SLOVIMA obeležavaju Ruse i Beloruse - PONIŽAVANJE se nastavlja (FOTO)

Jedan od uslova je da se oni takmiče pod neutralnom, belom zastavom. Mnogi smatraju da je to način da se ponovo ponizi Rusija, pošto spomenuta boja označava predaju, prenose "Novosti".

Upravo zbog ovoga su nastala trvenja u Rusiji, pošto ima onih koji bi svejedno nastupili na OI, a ima i onih koji odbijaju. Primera radi, Danil Medvedev, koga je Tomas Bah iskoristio kako bi "namamio" Ruse da se pojave u Parizu:

- Čuli ste i sami šta je Danil Medvedev rekao, da bi on želeo da učestvuje na Olimpijskim igrama. On će doći na Rolan Garos (ovog proleća) i ja ne vidim nijedan razlog zašto on ne bi mogao na istim tim terenima opet da igra u kratkom vremenskom razdoblju.

danil EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH SHUTTERSTOCK OUT
 

Posle ovoga je došlo do reakcije iz Rusije, a najglasnija je bila Irina Viner, legendarna gimnastiačarka. Ona je konstatovala da su Rusi na Olimpijskim igrama "beskućnici bez zastave".

Zbog cele situacije se oglasio čak i zvanični Kremlj, tačnije portparol predsednik Vladimira Putina, Dmitrij Peskov:

- Ruski sportsisti mogu samostalno da odlučuju o svojoj poziciji o učešću na Olimpijskim igrama. Mi polazimo od onoga što je već nekoliko puta rekao predsednik - naši sportisti i njihovi sportski savezi sami donose odluku o učešću na Olimpijskim igrama. Što se ruskih tenisera tiče, oni sa čašću brane rusku zastavu, čak i kada ne nastupaju sa njom i mi ćemo se radovati svim pobedama ruskih sportista koji odu na Olimpijske igre. Da, mnogi naši sportisti igraju van granica Rusije, čak i u nama neprijateljskim državama, ali su oni za nas ipak ruski sportisti.

Na ovu temu su se oglasile brojne javne ličnosti u Rusiji i uglavnom su svi na strani Danila Medvedeva, koji je dobio svu slobodu pri odlučivanju da li će se pojaviti na Olimpijskim igrama.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading