JOŠ 7 DANA Ženska bokserska reprezentacija na EP u Beogradu ispisuje istoriju: Dame - nikad jače!

06:30 | 11-04-2024

Ostali sportovi 0

Devojke su spremne za obaranje rekorda po broju osvojenih medalja, pre svih Sara Ćirković i Natalija Šadrina, poručuje selektor Mirko Ždralo

Anđela Branković i Milena Matović
Alo!/Vladimir Marković

 

U istoriji ženskog boksa reprezentacija Srbije nije imala brojniju i jaču ekipu od ove koja će nas predstavljati na Evropskom prvenstvu u Beogradu (18-28. aprila).

Anđela Branković, Mirko Ždralo i Milena Matović Alo!/Vladimir Marković
 

S puno vere i nade u 12 odabranih devojaka selektor Mirko Ždralo u Košutnjaku sprovodi završne treninge s bokserkama koje su pripremnom ciklusu još od januara ove godine. Po njegovoj oceni, reprezentacija Srbije je spremna da osvoji i više od dve medalje, što bi bio apsolutni rekord na evropskim prvenstvima kada je naša selekcija u pitanju.

Ženska bokserska reprezentacija Srbije Tanjug/Jadranka Ilić
 

Ženski tim Srbije za EP 2024.

48 kg: Kristina Nađ Varga

50 kg: Nina Radovanović
52 kg: Dragana Jovanović
54 kg: Sara Ćirković
57 kg: Anđela Branković
60 kg: Natalija Šadrina
63 kg: Kristina Kolukova
66 kg: Milena Matović
70 kg: Anastasija Luković
75 kg: Nikolina Gajić
81 kg: Elena Hajrović
81+ kg: Sara Miljković
Selektor: Mirko Ždralo
Trener: Pedro Granado Arancel

- Srbija zasad ima samo jednu osvojenu medalju na evropskim šampionatima, do bronze je 2022. došla Jelena Janićijević, a sada sam uveren da ćemo prevazići taj uspeh i da možemo bar do dve, ako ne i do više medalja, što bi bilo fantastično. Glavni aduti su Sara Ćirković i Natalija Šadrina, dve devojke koje su već izborile učešće na Olimpijskim igrama u Parizu ove godine, ali ovog puta imamo i plejadu vrhunskih bokserki koje mogu do pobedničkog postolja u beogradskom „Pioniru“ - kaže za Alo! Mirko Ždralo, selektor ženske reprezentacije Srbije i lični trener naše najveće šampionke Sare Ćirković.

Sara Ćirković Tanjug/Bokserski savez Srbije
 

Ističe Ždralo sjajnu atmosferu u timu i ogromnu energiju koja izbija iz svake devojke.

- Motivacija im je zadivljujuća. Sve do jedne imaju ogromnu ambiciju i svaka od 12 devojaka može da dođe do medalje. Takvu situaciju nismo imali nikad ranije. Imamo na raspolaganju sve najbolje od najboljih u srpskom boksu. I sve su zdrave, spremne za spektakl koji nas očekuje u Beogradu tokom Evropskog šampionata. Fascinantna je činjenica da su sve ove devojke od početka godine više na pripremama nego što su provodile vreme saporodicama. Sara Ćirković, recimo, zbog boksa i reprezentacije Srbije tri godine nije prisustvovala krsnoj slavi, žrtvovala je maturu, ekskurzije... To dovoljno govori o posvećenosti plemenitoj veštini, profesionalizmu i visokim ciljevima. S ovakvim devojkama ne treba da brinemo za budućnost. Dođite u „Pionir“, držite nam pesnice, uživaćete i bićete ponosni - upućuje na kraju poziv navijačima selektor Mirko Ždralo.

Komentari(0)

Loading