ĐOKOVIĆ POKRENUO REVOLUCIJU Teniseri mršave zbog Novaka?

11:01 | 12-12-2023

Tenis 0

Srbin ima veliki uticaj na igrače

Novak Đoković

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković, veliki je perfekcionista i vodi računa o svakom detalju, između ostalog i šta unosi u svoj organizam. Jede bezglutensku ishranu koja je danas sve popularnija. 

Upravo je to jedan od razloga zašto je Đoković fizički besprekoran. Iako je u maju proslavio 36. rođendan, i dalje je u stanju da igra duge mečeve na najvišem nivou.

Američki teniski trener Bred Stajn ističe da je uticaj osvajača 24 grend slem titule na njegove kolege danas je jasno vidljiv i da mnogi žele da se ugledaju na njega.

- Ako pogledate najbolje momke u tenis u ovom trenutku, od Novaka i Daniila Medvedeva, Sinera., Karlos je malo drugačiji, ali je tu negde... Svi su prilično mršavi, šlank. Kada se pogleda visina, igrači su viši, ali čini mi se da su igrači sada mršaviji nego što su bili - rekao je Stajn u ATP podkastu.

On je objasnio šta je mogući razlog za to.

- Mislim da je Novak doveo do toga. Igrači su videli šta je uradio sa svojom ishranom i kako se to odrazilo na njegovo kretanje na terenu – sve više igrača to primenjuje - objasnio je Stajn.

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stanicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading