NADAL SVESTAN SUROVE REALNOSTI Španac progovorio posle bolnog poraza u Barseloni, navijači sve više zabrinuti

09:43 | 19-04-2024

Tenis 0

Prošlo je nekoliko dana od poraza od Aleksa de Minora u drugom kolu serije 500 u Barseloni i Rafael Nadal je podvukao crtu

Nadal
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Bio je to njegov tek drugi turnir u 2024, posle Brizbejna u prvoj nedelji januara.

- Kada se sve sabere, pozitivno je da sam mogao ponovo da igram. Samo nedelju dana ranije nisam verovao da je to moguće - podseća Rafa da je otkazao učešće u Monte Karlu.- Druga pozitivna stvar je da sam završio turnir ne povredivši se. Morao sam mnogo toga da preduzmem da se to ne bi dogodilo, ali uspeo sam. Sa druge strane, šteta je što nisam uspeo da igram kako sam želeo kako bih imao šansu za trijumf. Ali, morao sam da igram pod ručnom kočnicom. Drugačije nije moglo i to moram da prihvatim. 

NISAM DOŠAO DA SE KLADIM Cicipas odgovorio Nadalu

Jedan od najvećih boraca u istoriji tenisa, objašnjava šta se desilo protiv De Minora koji je slavio sa 7:5, 6:1.

- Čim je dobio prvi set, znao sam da je gotovo. Mogao sam u nastavku da osvojim još nekoliko gemova ali nisam bio spreman za to. Nisam mogao da igram još sat-dva da bih eventualno pobedio. U drugom setu mi je bilo važno samo da se ne povredim ponovo. Nije mi bilo lako, uradio sam sve potpuno suprotno mom razumevanju sporta - objasnio je Nadal da jednostavno nije mogao da se bori do kraja, kao uvek. 

Već sledeće nedelje je masters u Madridu, a rekorder u broju titula, petostruki šampion, veruje da će biti u žrebu.

- Videćemo kako će biti. Moj cilj je sada samo da igram turnire. A posle želim da mogu stvarno da ih igram. Ne zbog rezultata, nego da vidim da li mogu da se borim za uspeh, da budem u stanju da na terenu dam sve od sebe. Sada moram da vidim kako će moje telo izdržati naredne napore. Želim da igram tako da uvek imam šanse za pobedu, a ne kao u drugom setu protiv De Minora.

Nadal je prijavljen za masterse u Madridu i Rimu kao i za Rolan Garos. Trenutno je 644. na svetu, na novoj listi posle Barselone skočiće za nešto više od sto mesta. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading