POTRESNE REČI ZVEZDINIH ĐAKA Tuga zbog smrti mentora: "Pravio je od nas vojnike", "Jedan od najvećih fudbalskih umova"

17:11 | 25-10-2024

Fudbal 0

Bio je ljudska veličina, rekao je Marko Grujić.

tomislav toma milicevic

Simbol Omladinske škole Crvene zvezde - Tomislav Toma Milićević napustio nas je juče u 84. godini života. Lepim rečima su se od njega oprostili i igrači koje je otkrio i trenirao - Strahinja Eraković, Marko Grujić i Boško Janković.

‍- Potresla me je vest koju sam saznao. Preminuo je moj prvi trener i mentor u Crvenoj zvezdi - Toma Milićević. Da nije bilo njega, pitanje je da li bih uopšte ikada i zaigrao u voljenom crveno-belom dresu, te sam mu neizmerno zahvalan što mi je to omogućio. Bilo bi suvišno govoriti o broju talenata koje je on otkrio i "iskopao" u Srbiji, te broju fudbalera kojima je on pomogao. Naravno pored svih fudbalskih veština koje nam je omogućio da razvijemo, naučio nas je ono najbitnije - da budemo dobri ljudi. Kod njega su red, rad i disciplina uvek bili na savršenom nivou, te je uvek vladalo uzajamno poštovanje sa fudbalerima. Mnogo mi je žao i velika je šteta što nas je napustio jedan od najvećih fudbalskih umova u Srbiji - izjavio je Strahinja Eraković.

Marka Grujića je u Crvenu zvezdu doveo upravo čika Toma Milićević.

- Veliki čika Toma je bio čovek koji je prvi razgovarao sa mojim ocem o mom dolasku u Crvenu zvezdu. Takođe, bio je i moj prvi trener u klubu za koji navijam od malena. Kada sam dolazio u klub, znao sam koliko je velikih igrača on trenirao i napravio u Crvenoj zvezdi. Svakim provedenim danom u klubu mi je sve jasnije bilo zašto je to bilo tako, bio je ljudska veličina. Bio je veoma zahtevan i disciplinovan trener, a opet uvek pravedan. Bio nam je pravi uzor, kako na terenu, tako i van njega. Ostaće upamćen kao jedan od najvećih trenera našeg kluba, a naravno i kao sjajan fudbaler i pre svega čovek. Čast mi je što sam igrač i čovek kog je trenirao i učio čuveni čika Toma Milićević - rekao je Marko Grujić.

Boško Janković nije štedeo lepe reči o legendi kluba.

- Zaista autentičan čovek, nije bilo mnogo takvih ljudi u svetu fudbala. Otkrio je ogroman broj fudbalera, a još više ih je trenirao i on napravio, zaista za takvog čoveka imam samo reči hvale. Mnogo je pomogao Crvenoj zvezdi tokom života, te je svojim radom i pristupom predstavljao klub u najboljem svetlu. Bio je veoma strog u "njegovo" vreme, ekstremno zahtevan, ali i pravedan. Bilo je tu raznoraznih scena i turbulencija, ali je to upravo ono što je pravilo igrače boljim na terenu, a i van njega. To je činilo sve igrače jačim, što je nama bilo neophodno, usled surovosti profesionalnog sporta. On je od nas pravio "vojnike", koji su više nego spremni za život, te sam mu na tome neizmerno zahvalan - podvukao je Boško Janković.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading