KRENULI DA MU PLENE IMOVINU BIo je velika zvezda, a sad je poznati Crnograc osuđen na dve godine

08:33 | 20-10-2023

Fudbal 0

U ozbiljnom je problemu...

Mirko Vučinić
Alo/M. Jošida

Nekadašnji crnogorski fudbaler Mirko Vučinić (40) osuđen je na dve godine uslovno zbog utaje poreza, a njegovu imovinu već plene  - prenosi italijanski mediji! bivšem napadaču koji je veliku karijeru napravio u italijanskim klubovima pretilo je čak i četiri godine zatvora, ali se čini da kazna neće biti tako drastična.

Italijani terete Vučinića da nije prijavio prihod od šest miliona evra! Po tvrdnjama advokata Mirka Vučinića, on u periodu od 2014. do 2017. godine nije bio finansijski vezan za Italiju jer je nastupao za Al Džaziru, pa nije bilo potrebe da se "pravda" oko zarađenog novca.

Ipak, sudija Valerija Fidele procenila je da je Vučinić kriv zbog čega je osuđen na uslovnu kaznu, uz narednu da već počne preventivna zaplena njegove imena!

Vučinić je tokom karijere nosio dres Sutjeske iz Nikšića, ali je iz rodnog grada otišao sa 16 godina, nakon samo jedne sezone. Šest godina je nastupao za Leće, četiri godine za romu i tri za Juventus pre nego što je u Al Džaziri završio karijeru 2017. godine. Svojevremeno je bio mladi reprezentativac Srbije i Crne gore, u čijem dresu je odigrao neke legendarne mečeve, a upisao je i tri nastupa za seniorsku selekciju pre raspada države.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading