SVE JE MNOGO PROSTO Oglasio se član Zvezdinog stručnog štaba, govorio je iskreno o svemu

07:33 | 29-11-2023

Fudbal 0

Član stručnog štaba Crvene zvezde i bivši štoper ovog tima Zoran Rendulić iskreno je govorio o utakmici koju su crveno-beli odigrali u Bernu

FK Jang Bojs FK Crvena zvezda
EPA/ANTHONY ANEX

Rendulić nije bio zadovoljan posle poraza od ekipe Janga Bojsa.

"Mislim da su ovo dva preslikana poluvremena. Previše ozbiljnih situacija Crvena zvezda nije iskoristila. To je najveći problem, Zvezda je imala jedini problem na bočnoj lopti i tako je primila oba gola. Na ovom nivou, na mnogo manjem nivou kao što je Liga konferencija ili Liga Evrope ovakve situacije kad ne iskoristiš mora da dođe kazna. Kada se vratimo na meč u Beogradu, isto ovako su primljeni golovi, a Crvena zvezda je poslednjih 20-25 minuta napadala", naveo je Zoran Rendulić gostujući na RTS-u. 

Nastavio je u istom ritmu.

- Nekako deluje mi da su oni sve što im je Zvezda dala uhvatili i prihvatili. Falilo je te mirnoće u poslednjem udarcu. Ne znam, neobjašnjivo stvarno da se ovako nešto dešava na ovakvom nivou, a mnogo je prosto. Mislim da odavno nije Zvezda bolje ušla u utakmicu i onda prvi prekid gde Zvezda igra sa 10 igrača u svom petercu da se zaboravi igrač u svom petercu... Neki nesrećan gol, ali na kraju mislim da na kraju nisu bili takmičari. Zvezda šest-sedam godinu igra u Evropi, trebalo je iskusnije da odigraju. Ne mogu da objasnim, da stvoriš Jang Bojsu 10 stopostotnih šansi, da ne možeš da budeš treći u grupi.

S obzriom da svakodnevno gleda treninge i radi sa Endijaeom, Bukarijem, Krasoom, Mijatovićem koji su redom promašivali stopostotne šanse upitan je u čemu je bio problem. 

- Mnogo teško pitanje, hajde da kažem da se završetak u poslednjoj trećini vežba. Ja poznajem sve te igrače, kako treniraju, Zvezda je igrala brzo, ali ta mirnoća u poslednjem pasu je nedostajala. Za nauk je, imamo tu poslednju utakmicu protiv Sitija u Beogradu, gde možemo da izvučemo pouke. Sećamo se utakmica kod Vladana Milojevića i Dejana Stankovića utakmica kada nije bilo toliko šansi, a uspevali smo da damo po jedan gol. I nije bilo ovoliko golova, uspevali smo da se odbranimo - dodao je Rendulić. 

Na kraju je upitan da li je ovo četvrto mesto realnost i da li je možda javnost očekivala previše? Da li je četvrto mesto u grupnoj fazi ipak realna slika?

- Mislim da smo u ove dve utakmice ipak pokazali da smo ozbiljnija ekipa od Jang Bojsa, ali nismo to dokazali. Za mene je realnost ove godine bilo treće mesto, da se igra osmina finala Liga Evrope, s obzirom na ulaganje za mene je bila realnost i četvrfinale Lige Evrope. Ali mislim da ako ova ekipa ostane na okupu može da se napravi bolji rezultat u Evropi - završio je Rendulić. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading