ERDOGAN UKINUO FUDBAL U TURSKOJ Bogataš pretukao sudiju, usledila žestoka reakcija države

08:01 | 12-12-2023

Fudbal 0

Divljaštvo o kom bruji planeta

Erdogan
EPA-EFE/YANNIS KOLESIDIS

Nemile scene viđene su u ponedeljak veče u Turskoj, odmah po završetku meča između Ankaragučua i Rizespora, inače klubova koji su članovi Superlige u ovoj zemlji. 

Domaća ekipa je vodila od 14. minuta, kada je Morutan doneo Ankaragučuu prednost, a samo četiri minuta pre toga im je poništen gol nakon asistencije VAR-a. Ostao je domaćin i sa igračem manje, nakon što je Sov isključen zbog dva žuta kartona u 50. minutu meča, što su gosti iskoristili i preko Gaiča u 97. stigli do velikog boda.

Međutim, ono što je usledilo, dugo nije viđeno u profesionalnom fudbalu. Baškani Faruk Koča, predsednik domaćeg tima, napao je glavnog arbitra i udario ga pesnicom u glavu. Koča je, očigledno nezadovoljan, uleteo na teren i dva puta udario sudiju Halila Melera koji je odmah pao.

Haos se nastavio i posle napada predsednika Ankaragučia, usledila je velika gužva na sredini terena, a u jednom trenutku je i Melerov pomoćnik napadnut, a ostao je na travi, gde su ga šutirali članovi domaćeg tima. Nije poznat šta je razlog ovako žestokog napada na sudiju, ali je činjenica da Koču čeka ozbiljna kazna, a možda i doživotna suspenzija iz fudbala.

Za sada, fudbal je u Turskoj suspendovan u svim ligama, što je potvrdio i predsednik Redžep Tajip Erdogan.

- Sport znači mir i bratstvo. Sport je nespojiv sa nasiljem. Nikada nećemo dozvoliti da dođe do nasilja u turskom sportu - rekao je Erdogan.

- Sudija je uz pomoć policije uspeo da uđe u svlačionicu. Ovaj podli napad nije izvršen samo protiv njega. Danas je izvršen ovaj nehuman i odvratan napad na sve aktere turskog fudbala“ Povezani klub, predsednik kluba, zvaničnici kluba i svi oni koji su krivi za napad na sudiju Umuta Melera biće najstrože kažnjeni. Odlukom Upravnog odbora Turske fudbalske federacije utakmice u svim ligama su odložene na neodređeno vreme - saopštio je FS Turske.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

 

Komentari(0)

Loading