TOBDŽIJE NA ENFILDU – ISPUŠTENA TITULA I 11 GODINA BEZ POBEDE Liverpul dočekuje Arsenal u velikom derbiju 18. kola Premijer lige

13:25 | 23-12-2023

Fudbal 0

Tako blizu, a tako daleko… Fudbaleri Arsenala dugo nisu bili nadomak osvajanja titule domaćeg šampionata, sve do prošle sezone, kada su izabranici Mikela Artete u samom finišu poklekli i prepustili čeonu poziciju Mančester Sitiju, a taj pad je počeo upravo na Enfildu.

Admiralbet
Promo

 

Imali su Tobdžije dva gola prednosti nakon 28 minuta, kada je Gabrijel Žezus duplirao vođstvo na asistenciju Gabrijela Martinelija, strelca gola iz 8. minuta. Na momente je delovalo da će ekipa iz severnog Londona rešiti meč već u prvom poluvremenu, ali je gol Salaha iz 42. minuta vratio Redse u igru. Isti igrač je početkom drugog poluvremena promašio penal, ali Liverpul je nastavio da steže obruč oko gola Arona Remsdejla, koji je probijen golom Firmina u 87. minutu, nakon greške Zinčenka u odbrani.

Taj gol je razbudio igrače Arsenala poput šamara, ali prosto nije bilo dovoljno vremena da stignu do nove prednosti i obezbede bitna 3 boda u trci za titulu. Sigurno je da Tobdžije i dalje pamte neiskorišćenu priliku iz kontra napada na samom isteku meča, a Arsenal se od ovog remija nije oporavio do kraja sezone. Usledio je remi sa Vest Hemom, na kojem su severni Londonci ponovo imali 2 gola prednosti, nakon čega su odigrali 3:3 protiv fenjeraša Sauthemptona. Artetina ekipa je seriju loših rezultata krunisala porazom od Mančester Sitija i u tom trenutku su svi snovi o tituli ugašeni.

Do sada je u Premijer ligi odigrano 17 kola, a Tobdžije su ponovo na vrhu. U prošlom kolu su savladali Brajton sa 2:0, iskoristivši remi Liverpula sa Mančester junajtedom i sada imaju jedan bod prednosti. Malo ko je mogao da predvidi da će Redsi i Đavoli igrati bez golova u prošlom kolu, a verovatno je još manje ljudi očekivalo da će se Aston Vila i Liverpul nalaziti na deobi drugog mesta.

Fudbalere Arsenala sigurno i dalje boli propuštena prilika iz prošle sezone, a igraju i protiv tradicije, pošto ekipa iz severnog Londona nije slavila na Enfildu više od 11 godina. Poslednji trijumf na ovom terenu Tobdžije su zabeležile 2. septembra 2012. godine golovima Podolskog i Kazorle, a šansu da prekinu seriju loših rezultata će imati danas od 18.30 časova, kada Arsenal gostuje Liverpulu u derbiju 18. kola Premijer lige.

Još nekoliko uzbudljivih duela su pred nama ovog vikenda na Ostrvu, pa je sa tim u vidu kladionica AdmiralBet i ovog vikenda spremila promociju Igraj na Engleze, koja do nedelje donosi uvećane kvote na ponudu za Engleze, kao i nadmetanje za fenomenalnih 100.000 dinara u freebetu. Za osvajanje freebeta je neophodno sastaviti tiket sa konačnim ishodima i pogoditi najveću kvotu, a tri igrača koji pogode najveće kvote na dobitnom tiketu će podeliti ovu sjajnu premiju.

Ova promocija, kao i mnoge druge, su dostupne svim igračima sa otvorenim korisničkim nalogom na sajtu AdmiralBet.rs. Za registraciju je potrebno izdvojiti svega nekoliko minuta i može se kompletirati na ovom linku ili putem AdmiralBet Android ili iOS aplikacije. Sve novoregistrovane igrače očekuje 3000 dinara Bonusa dobrodošlice, bez depozita, dok prva uplata depozita sa sobom povlači i 100% bonusa u iznosu do 40.000 dinara.

Istražite kompletnu ponudu za Premijer ligu i Čempionšip, iskoristite sjajnu ponudu ovog vikenda i naplatite svoje poznavanje engleskog fudbala!

Komentari(0)

Loading