NASTAVLJA SE POSRTANJE NAŠIH KLKUBOVA U EVROPI Ništa čudno, Srbija najgora!

06:00 | 03-08-2024

Fudbal 0

Partizan, Radnički iz Kragujevca i Vojvodina nastavili su nestvarno loš niz rezultata naših klubova u evrokupovima.

Vojvodina - Ajaks

Jedna pobeda i pet poraza (5:14 gol-razlika) u prvih šest evropskih utakmica sumoran su skor i nastavak očajnog niza.

Crvena zvezda i TSC tek treba da se uključe u takmičenje, a slaba je uteha da će Vojvodina i Partizan iduće nedelje imati znatno slabije rivale (Maribor i Lugano), ali već sada sve podseća na proteklu jesen koji svi žele da što pre zaborave.

Srbija je nastavila da tone na UEFA rang-listi. Pošto smo ostali na 0,200 bodova, zahvaljujući slavlju Radničkog u prvoj utakmici protiv Mornara, a posle Poljaka pretekli su nas i Hrvati, koji su skočili na 20. poziciju.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Partizan jedini prošao

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Neverovatno zvuči podatak da srpski klubovi u poslednjih 35 utakmica imaju čak 31 poraz i po dve pobede i remija. Partizan i Radnički su jedini koji su uspeli da nekoga pobede, a  Partizan je jedini klub koji je u dve poslednje sezone ostvario evropski prolaz, lane protiv azerbejdžanskog Sabaha na penale.

Ono što je važno u ovom trenutku jeste da pokušamo da zaustavimo dalji pad. Bitna granica je 22. mesto. Sve zemlje ispod, to jest njihovi predstavnici, moraju da igraju od prvog kola kvalifikacija i Ligu šampiona i Ligu Evrope.

Zavisi to od još nekih rezultata, osvajača LŠ i LE, te njihovih pozicija u nacionalnim šampionatima, međutim sigurno startujete od druge runde kvalifikacija samo ukoliko ste među 22.

Ono što je posebno poražavajuće za Srbiju jeste činjenica da trenutno ne postoji država u Evropi koja je osvojila manje bodova računajući Lihtenštajn, San Marino, Gibraltar, Andoru, Albaniju, Litvaniju, Maltu,  svi su sakupili više od naših 0,200?! 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading