I ZVEZDA I PARTIZAN ZASLUŽUJU LICENCE ZA EVROLIGU "Ovaj klub mi daje priliku da radim na najvišem nivou"

13:10 | 17-12-2023

Košarka 0

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos govorio je o trenerskom poslu u Crvenoj zvezdi, svojim ciljevima sa timom i zašto je i njegovoj ekipi i Partizanu potrebno stalno mesto u Evroligi

Zvezda - Cibona
Marko Metlaš

Trener Crvene zvezde Janis Sfairopulos objasnio je u razgovoru za "Eurohoops" zašto veruje da bi Crvena zvezda i Partizan trebalo da dobiju zatvorene ugovore od Evrolige i da im se obezbedi stalno mesto u takmičenju.

-I Crvena zvezda i Partizan su vrhunski klubovi, ali ne radi se samo o tome. Takođe imaju mnogo navijača i pune svoje domaće arene. U toj kategoriji su na vrhu Evrolige. Kada ovakva ekipa ima takvu dinamiku, trebalo bi da budu u Evroligi. Oba tima bi trebalo da imaju zatvoren ugovor, verujem. Pogotovo s obzirom na to koliko su oba kluba dobro organizovana i da se penju na najviši nivo.

Sferopulos je u Zvezdu došao 22. oktobra, zamenivši Duška Ivanovića. Do sada ekipa ima 5-9 u Evroligi i prva na tabeli ABA lige sa 10-1.

-Najvažnija stvar je da pobeđujemo u utakmicama sada kada nismo 100 odsto spremni da bismo mogli da napravimo skok kada budemo spremni. Za mene je važno da se vrate naši povređeni momci.- rekao je Sferopulos a očekuje se da Crvena zvezda večeras u Podgorici po prvi put posle dugo vremena bude kompletna pošto se u tim vraća i Adam Hanga.

-Naravno, ciljevi tima kao što je Crvena zvezda su veliki. Ovo je tim koji želi da se takmiči za svaki cilj u svim takmičenjima. To je ono što pokušavamo da uradimo.

Zvezda je treći klub Evrolige u koji je Sfairopulos došao kao trener posle Olimpijakosa iz Pireja i Makabija iz Tel Aviva.

-Crvena zvezda je jedna od tradicionalnih sila evropske i srpske košarke- rekao je Sfairopulos pri potpisivanju ugovora sa Crvenom zvezdom. -Znao sam kakavom klubu ću se pridružiti. Morate brzo da se prilagodite timu, a zatim da počnete da menjate tim i prilagođavate ga [vama]. Još uvek smo u ovom procesu. Nismo završili ovaj prelaz iz prethodnog stanja u novo. Ali tim počinje da ugrađuje nove stvari i u napadu i u odbrani i to je najvažnija stvar da poboljšamo našu igru.

-Mislio sam da je Zvezda tim koji mi daje priliku da radim kao trener na najvišem nivou- naveo je grčki selektor. -Imaju veliku dinamiku i zbog brojnih navijača. Zajedno sa predsednikom i upravom možemo da napravimo nešto dobro za ovu i sledeću sezonu sa ovim timom.

Upitan kog igrača bi želeo da trenira, Sfairopulos je odabrao određenu NBA zvezdu koja je takođe poznati Zvezdin navijač. „Luka Dončić“, rekao je. "Ogroman talenat."

 

Komentari(0)

Loading