MA KAKVA AMERIKA, U BEOGRADU JE LUDILO Egzum pričao NBA svetu o Srbiji i navijanju

12:03 | 08-04-2024

Košarka 0

Australijanac priznao da je publika u Srbiji ipak nešto posebno.

Dante Egzum
AP/ Dallas Mavericks

Izrastao je Dante Egzum u heroja Dalasa. Pogodio je trojku za produžetak u kome su Luka Dončić i Kajri Irving doneli pobedu nad Hjustonom.

Jako bučna je bila publika u Teksasu, ali Australijanac podvlači da to nikako ne može da se poredi sa atmosferom u Srbiji.

- Srbija je potpuno druga zver. Bez kritika na račun Dalasa, i oni su super, ali u Srbiji je drugačije. Pevanje i slavlje. Ljudi koji vode navijanje i ne gledaju utakmicu, jer se staraju da svi navijaju. Danas je bilo glasno, ali je Srbija potpuno nešto drugo.

Prisetio se plejmejker Dalasa i večitog derbija od prošle sezone.

- Kad igrate za Partizan i uđete u Zvezdinu halu "Pionir", to je mnogo teško. Igrali smo seriju od pet utakmica, dve kod njih, zaista je teška atmosfera. Kao da su i navijači bili na terenu sa njima. Mislim da atmosfera u plej-ofu ne može tome da se približi, ali to u Srbiji me je definitivno dobro spremilo - zaključio je Egzum.

Vrlo dobro igra Australijanac ove sezone u dresu Dalasa. U proseku po utakmici beleži 8,1 poen uz 2,7 skok i 2,9 asistencija, a sva je prilika da će sa Maveriksima direktno u plej-of pošto je ekipa trenutno na petom mestu Zapada.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading