Minimalan poraz šahista od olimpijskih šampiona i pobeda dama nad Peruom u 8. kolu

21:00 | 19-09-2024

Ostali sportovi 0

Najbolji srpski šahisti nesrećno su poraženi od branioca titule, selekcije Uzbekistana sa 2,5:1,5, dok je ženska reprezentacija Srbije istim rezultatom, ali potpuno zasluženo pobedila selekciju Perua.

Šah

Jako malo je nedostajalo da muški tim napravi još jedan sjajan rezultat - podeli bodove sa aktuelnim olimpijskim prvakom, reprezentacijom Uzbekistana, ali je odluka pala u šestom satu partije na prvoj tabli

Predke - Abdusatorov, koja je bila u granicama remija čitavim tokom. Nažalost, Aleksandar je odigrao nepreizno u topovskoj završnici što najbolji je najbolji igrač Olimpijade vešto kaznio. Prosto je neverovatno da mladi Uzbekistanac ima 7,5 poena iz 8 partija na prvoj tabli. Aleksej Sarana je odoleo Jakuboevu, a Inđić Sindarovu. Na četvrtoj tabli Velimir Ivić je remizirao crnim figurama sa Vokidovim. Bio je to borben meč koji rezultatski nije bio uspešan za nas, ali još jedan dokaz da smo kadri da igramo sa najboljima je evidentan. Glavu gore momci, sreća će nam se vratiti do kraja turnira.

Žene su pobedile solidnu reprezentaciju Perua i približile se vrhu tabele. Još jednom je sjajno odigrao tandem na prve dve table Injac  - Gajčin. Teodora je crnim figurama savladala najbolju šahistkinju Perua, Dejsi Kori koja nije imala šanse protiv naše prve  table. Marina je belim figurama nadigrala Alijagu Fernandez koja je od početka partije bila u podredjenom položaju. Tijana Mandura sa posle odmora vratila u tim, ali je na prelasku u središnjicu bila nepažljiva što je Kontrerasova iskoristila i ublažila poraz rivalki. Jovana Erić je na četvrtoj tabli remizirala sa Garsijom.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading