PUT JE TEŽAK, ALI SLAVAN Najveća srpska MMA zvezda Marina Spasić za sport.alo o pobedi karijere, daljim planovima u budućnosti

06:30 | 15-10-2024

Ostali sportovi 0

Pratite svoje snove uvek - poručila je naša najpoznatija kik-bokserka i MMA zvezda Marina Spasić

Marina Spasić

Nakon uspešne karijere u kik boksu, Marina Spasić je odlučila da započne novu karijeru u MMA sportu pre par godina i to se pokazalo kao ispravna odluka.

Naime, Marina je skoro ostvarila i najveću MMA pobedu u karijeri pobedivši Brazilku Mariselu Alves na BRAVE CF 88 događaju u Sloveniji. Predstavljajući Srbiju, Spasić je ušla u meč neporažena, sa nizom od pet pobeda. Iako je Brazilka iskusnija borkinja, Marina je uspela da prelomi meč u trećoj rundi i tako ostvari ogroman trijumf. 

Upravo je ovaj važan trenutak njene karijere bio povod da razgovaramo sa Spasićevom. 

Na nedavno održanom BRAVE CF 88 događaju u Sloveniji, imala si nekoliko sjajnih borbi i pobeda. Sad kad su se slegli malo utisci, kakav je osećaj posle svega?

- Iskreno prelepo.. Ovo su nekako naslađi trenuci, kada se uživa u pobedi i odmara. Zadovoljna sam prikazanim. Skor od 6 pobeda sa 5 KO znači da radimo dobro. Nastavljam istim ritmom i nadam se još puno završnica kao i najvećoj svetskoj ligi - započela je priču za sport.alo. 

Marina Spasić Privatna arhiva
 

Taj trijumf protiv Brazilke Alves pokazuje samo tvoj dolazak na međunarodnu MMA scenu i to da te sa pravom smatraju najboljom borkinjom Balkana. Sigurno si ponosna na tu činjenicu.

- Jesam, ali stojim čvrsto na zemlji. Ima još mnogo prostora za napredak i još mnogo rada. Nema mesta za opuštanje.

Zanimljivo, ti si se prvo bavila kik-boksom, a onda si prešla na MMA borbe. U čemu je razlika između dve pomenute borilačke veštine i zbog čega si se odlučila na tu promenu?

- Kik boks i mma su bukvalno dva različita sporta. Kik boks je odlična baza za mma. Trenutno je ekspanzija mma u svetu jako velika. Moja promena je došla spontano, planirala sam da radim i jedno i drugo. Do prvog mma meča kada sam se zaljubila u ovaj sport..

Kako izgleda tvoj dan u kom se pripremaš za važne borbe i takmičenja? Sigurno je da to iziskuje brojna odricanja kao i svaki profesionalni sport...

- Ustajanje u 8h...Doručak, trening.. ručak, spavanje, uzina, trening. Večera, gledanje mečeva ili čitanje knjige i spavanje. I tako dva meseca pre borbe svaki dan.

Jedna si od retkih žena koja se bavi profesionalno ovim sportom u Srbiji. Koliko je MMA popularan kod nas i generalno na ovim prostorima? Čini se da njegova popularnost raste.

- Kao što sam već rekla, ekspanzija mma je ogromna i biće sve popularniji. Volela bih da u budućnosti privučem veći broj žena i devojčica da se oprobaju.

Marina Spasić Privatna arhiva
 

Kakvo je tvoje mišljenje po pitanju žena u sportu? Da li su zapostavljene u odnosu na muške kolege ili je ipak ravnopravnost sve prisutnija?

- Moraju da se izbore za sebe to je definitivno. Put je težak ali slavan! Posle će uživati i više nego muške kolege u pažnji i svemu!

Šta te očekuje u nastavku takmičarske sezone i koji su tvoji ciljevi u bližoj budućnosti?

- Odmorila sam jednu nedelju posle meča skoroz. Druga nedelja je bila sa tri treninga nedeljno. I od ove sedmice se vraćam na 2 treninga dnevno. Moj klub “Crvena Zvezda” i moj trener Slobodan Maksimović će odlučiti gde nam je iduća destinacija za kamp. O sledećem meču jos ne pričamo.. Sada je vreme za naporan rad na svim detaljima.

Šta bi poručila mlađoj populaciji koja možda baš sad čita ovaj intervju i poželi da se bavi MMA borbama ili bilo kojim drugim sportom?

- Pratite svoje snove, uvek!!! 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading