JOŠ NISMO NI SVESNI USPEHA Selektor šahovske reprezentacije posle zlatne medelje poručuje: Ekipa je bila fenomenalna

09:50 | 21-11-2023

Ostali sportovi 0

Šahisti Srbije su u Budvi osvojili prvu zlatnu medalju na evropskim prvenstvima.

šah
ŠSS

 

Selektor šahovske reprezentacije Srbije Miodrag Perunović izjavio je nakon osvajanja zlatne medalje na Evropskom prvenstvu da je ekipu krasila sjajna atmosfera i da je ovim rezultatom ispisana istorija srpskog šaha.

Šahisti Srbije su u Budvi osvojili prvu zlatnu medalju na evropskim prvenstvima.

- Postigli smo ogroman uspeh kog verovatno nismo još ni svesni. Ekipa je bila fenomenalna od početka do kraja, pobedili smo čak 7 mečeva, igrali jednom nerešeno i izgubili samo jedan. Momci su bili odlični, posebno nas je krasila sjajna atmosfera - rekao je selektor Srbije.

Dodaje da su svi reprezentativci pružili partije na visokom nivou.

- Svi su bili vrlo profesionalni, kvalitet partija je bio na jako visokom nivou, imali smo čak i osvajače medalja; Aleksej Sarana je bio najbolja druga tabla, Velimir Ivić najbolja peta, dok je Robert Markus bio najbolja četvrta. Aleksandar Predke je do zadnje partije bio najjača prva tabla, a Inđić je svojom lucidnošću i talentom rešio odlučujći meč na magičan način - istakao je Miodrag Perunović.

Selektor Srbije zaključio je još i da je reprezentacija ispisala istoriju srpskog šaha i da joj sada sleduje zasluženo odmaranje.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

Komentari(0)

Loading