JOŠ NISMO NI SVESNI USPEHA Selektor šahovske reprezentacije posle zlatne medelje poručuje: Ekipa je bila fenomenalna

09:50 | 21-11-2023

Ostali sportovi 0

Šahisti Srbije su u Budvi osvojili prvu zlatnu medalju na evropskim prvenstvima.

šah

 

Selektor šahovske reprezentacije Srbije Miodrag Perunović izjavio je nakon osvajanja zlatne medalje na Evropskom prvenstvu da je ekipu krasila sjajna atmosfera i da je ovim rezultatom ispisana istorija srpskog šaha.

Šahisti Srbije su u Budvi osvojili prvu zlatnu medalju na evropskim prvenstvima.

- Postigli smo ogroman uspeh kog verovatno nismo još ni svesni. Ekipa je bila fenomenalna od početka do kraja, pobedili smo čak 7 mečeva, igrali jednom nerešeno i izgubili samo jedan. Momci su bili odlični, posebno nas je krasila sjajna atmosfera - rekao je selektor Srbije.

Dodaje da su svi reprezentativci pružili partije na visokom nivou.

- Svi su bili vrlo profesionalni, kvalitet partija je bio na jako visokom nivou, imali smo čak i osvajače medalja; Aleksej Sarana je bio najbolja druga tabla, Velimir Ivić najbolja peta, dok je Robert Markus bio najbolja četvrta. Aleksandar Predke je do zadnje partije bio najjača prva tabla, a Inđić je svojom lucidnošću i talentom rešio odlučujći meč na magičan način - istakao je Miodrag Perunović.

Selektor Srbije zaključio je još i da je reprezentacija ispisala istoriju srpskog šaha i da joj sada sleduje zasluženo odmaranje.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

Komentari(0)

Loading