POTPISAN NAJVEĆI UGOVOR U ISTORIJI SPORTA Za njega niste čuli, a on će dobiti 700 miliona dolara i to - za izdaju!

22:40 | 09-12-2023

Ostali sportovi 0

Potpisan je najveći ugovor u istoriji sporta!

Šohei Otani
EPA-EFE/ADAM DAVIS

Ono što je čovek za koga ne znate dobio, Lionel Mesi, Kristijano Ronaldo i Novak Đoković mogu samo da sanjaju. 

Ozvaničen je najveći ugovor u istoriji sporta! Potpisao ga je sportista za koga u Srbiji malo ko zna - Japanac Šohei Ohtani, bejzbol igrač koji je pritom "izdao" svoju ekipu. Po mnogima najbolji bejzbol igrač današnjice potpisao je desetogodišnji ugovor sa Los Anđeles Dodžersima, najvećim rivalom svog dosadašnjeg MLB tima Los Anđeles Ejndželsa! 

Šohei Otani EPA-EFE/ADAM DAVIS
 

Ohtani igra na poziciji bacača i kao odabrani udarač, što su praktično dva najvažnija mesta u timu, a u Dodžersima će u narednih deset godina zaraditi 700.000.000 dolara. Osim što su Ejndželsi probali da ga zadrže imao je ponude Toronto Blu Džejsa, San Francisko Džajantsa pa čak i Čikago Kabsa, ali izabrao je Dodžerse što je malo koga iznenadilo. Ovaj tim je poznat ne samo po ogromnim ugovorima kojima već godinama "krade" igrače rivalima, već i po tome što su bili pioniri kada su stranci u pitanju. Prvi igrač u MLB iz Japana u MLB-u bio je Hideo Nomo u sastavu Dodžersa, prvi Korejanac Čan Ho Park i prvi bejzbol igrač iz Tajvana u ligi Čin Feng Čen su bili u Dodžersima. Takođe je prvi crni igrač u MLB-u Džeki Robinson igrao za Dodžerse, doduše tada su igrali u Brukllinu. 

Ohtaniju su Ejndželsi prošle godine nudili desetogodišnji ugovor vredan 605.000.000 dolara što je on glatko odbio. Već je to trebalo da bude najveći ugovor u istoriji sporta, ali jasno je da je znao da može na nekom mestu da izvuče više. I uspeo je i to da ne mora ni da se seli!

Ohtani ima 29 godina, a karijeru je počeo u rodnom Japanu u Hokaidu. Tu je igrao četiri godine i u MLB je došao 2018. godine kada je bio najbolji ruki. U prethodne dve sezone bio je Ol Star, a 2021. je uzeo trofej MVP-a Američke lige. U reprezentativnoj karijeri najveći uspeo je zlato na Svetskom prvenstvu 2023. godine. Japan tada nije dobro počeo takmičenje, ali je na kraju u finalu pobedio Sjedinjene Američke Države 3:2 i uzeo je zlato.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

 

Komentari(0)

Loading