ŠOKANTNA ISPOVEST ČUVENOG SPORTISTE Osvajao titule, a nakon karijere priznao da je varao

21:20 | 15-12-2023

Ostali sportovi 0

Činjenica je da sam testiran 500 puta i da nikada nisam uhvaćen, rekao je Armstrong

Lens Armstrong
Printscreen

Dugo vremena Lens Armstrong važio je za jednog od najboljih sportista svih vremena. Sedmostruki osvajač Tur de Fransa, najveće biciklističke trke, nakon svoje karijere priznao je da je varao i uzimao nedozvoljene supstance zbog čega su mu svi trofeji oduzeti. 

Tokom karijere, uprkos brojnim testovima, Lens Armstrong nikada nije uhvaćen u svojoj prevari. Savest mu nije dala mira zbog čega je sve priznao, a o tome kako je prevario sistem govorio je nedavno u jednom podkastu. 

- Ne pokušavam da opravdam to ili da kažem da bih to uradio opet, ali činjenica je da sam testiran 500 puta, a nikada nisam pao doping kontrolu. To je istina. Ne postoji način da izbegnete testiranje. Realnost i istina je da neke supstance, pogotovo one ključne, traju četiri sata. Neke supstance, kao što su kanabis, ili anabolični steroidi traju mnogo duže. Mogao si da popušiš "džoint", odeš na posao i voziš traktor... za dve nedelje bi bio pozitivan. Sa EPO (droga koju je koristio), koji je kao roketno gorivo koje je promenilo ne samo naš sport, već izdržljivost u sportu generalno, napušta telo veoma brzo - rekao je Armstrong. 

Legendarnom biciklisti su oduzete sve titule koje je osvajao u periodu od 1998. do 2011. godine. 

- Ne želim da bilo koga ohrabrim da urade to. Istina je da je to bila droga koja ne može da se otkrije, a koja je bila strahovito korisna za učinak i oporavak. Obe stvari su važne. Ja sam naveden da verujem da je bezbedno ako se uzima uz pratnju lekara, a sada se ne slažem sa tim - podvukao je on. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading