SPEKTAKL Sombor u znaku 13. Kup Nacija u boksu za žene

14:50 | 17-01-2024

Ostali sportovi 0

Sprema se spektakl...

Bokserski savez Srbije
BSS

Grad zelenila i gradska hala „Mostonga“  sedmu godinu za redom domaćini su jednog od najjačih ženskih bokserskih turnira na svetu. Bokserke iz deset zemalja sveta, među kojima i svetske i olimpijske pobednice pokazaće nam raskoš sopstvenog talenta, kao i posebnost i lepotu ovog sporta.  Od 16. do 21. januara 2024. kroz somborski ring prodefilovaće 104 bokserke u svim težinskim kategorijama, od školarki, preko omladinki, juniorki, do seniorki. Svoje adute za trofej imaće i bokserske svetske sile kao što su Rusija, Kazahstan i Uzbekistan.

Organizatori 13. po redu izdanja Kupa Nacija u boksu za žene, kao i predhodnih godina su Bokserski savez Srbije, uz podršku Bokserskog kluba „Sombor“ i grada Sombora. Mečevi finala se direktno prenose putem Arena Fajt kanala. Ulaz u halu je besplatan svih dana takmičenja.

U sastavu reprezentacije Srbije koja brani boje našpe zemlje na Kupu nacija u Somboru su: Jana Notaroš 46kg, Adrijana Anđelić 60kg, Jovana Bencik 70kg, Melinda Utasi 48kg, Nataša Lukić 50kg, Dara Seso 54kg, Anja Salata 63kg, Sanja Mitić 50kg, Nikolina Džida 50kg, Jelena Seso 50kg, Anđelija Kovčić 52kg, Marija Lukić 57kg, Kristina Nađ Varga 48kg, Nina Radovanović 50kg, Sandra Bril 50kg, Dragana Jovanović 52kg, Jasmina Nađ 52kg, Klara Ribak 60kg, Jelena Janićijević 63kg, Kristina Kuluhova 66kg, Saška Krstić 70kg, Aleksandra Rapaić 70kg, Sara Mijalković +81kg.

Eliminacione borbe na programu su od utorka, 16. januara do četvrtka 18. januara. Petak je predviđen za četvrtfinalne duele, dok će se tokom vikenda održati polufinalne i finalne borbe.

“Izuzetno sam srećna što u mom gradu i u mojoj zemlji imam priliku da učestvujem na turniru iza kojeg stoji tradicija, koji je u svetu poznat i priznat i gde uvek imamo jake timove iz celog sveta. Radili smo puno u pripremnom periodu, spremni i motivisani ušli smo u ovo takmičenje kojim se ponosimo. Pružiću maksimum i verujem da mogu do trofeja, što mi je velika želja” – rekla je seniorska reprezentativka Srbije Dragana Jovanović. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading