BUDUĆI ŠAMPIONI Olimpijske nade u boksu – generacija za Los Anđeles 2028.

10:39 | 30-01-2024

Ostali sportovi 0

Budućnost je uvek blizu, odmah iza ćoška i stiže kao dlanom od dlan. U sportu je jako važan plan razvoja, višegodišnji rad na tome po strogo utvrđenim pravilima, jer jedino takav pristup daje želeljeni rezultat, a to je uvek pobedničko postolje

Bokserski savez Srbije
BSS

 Bokserski savez Srbije ima viziju budućnosti koju je 2017. dolaskom na čelo ove institucije utkao Nenad Borovčanin. Srpski boks doživeo je da kao jedan od najuspešnijih sportova u našoj zemlji zamre u potpunosti od 90-tih, pa sve do 2017. kada kreće nova epoha za plemenitu veštinu u Srbiji i dizanje iz pepela.

Fanatična vera u uspeh i maksimalan rad Nenada i njegovog tima vratila je u proteklih sedam godina boks na onaj nivo kada je značio mnogo u svetu. Aktiviranjem besplatne škole boksa na teritoriji cele Srbije, edukacija trenera da stvaraju bokserske šampione, ali, pre svega dobre ljude i poštene i radne građane Srbije, povratak srpskog boksa na međunarodnu scenu, medalje sa svetske i evropske scene, norme za Olimpijske igre, organizacija planetarnog šampionata za seniore u Beogradu, sada i izgradnja Nacionalnog boks trening centra učinilo je šampionski progres.
Srbija je ponovo jedna od velikih i jakih karika svetskog boksa, ali na ovome se neće zaustaviti. Novi planovi su iscrtani, budućnost zove i na njen glas se mora odgovoriti na način koji će doneti dolazak do novih i većih ciljeva.

Bokserski savez Srbije napravio je plan i program za novi olimpijski ciklus, za OI u Los Anđelesu 2028.

“Iako imamo dve norme za Olimpijske igre u Parizu ove godine i nadamo se da će ih biti još nakon kvalifikacionih turnira koji uskoro slede, mi već gledamo u narednu Olimpijadu, što je ciklus od četiri godine do samih igara čiji će domaćin biti Los Anđeles” – počinje priču predsednik Bokserksog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

Od novih generacija, uzrast juniora i omladinaca, selektor profesor Branislav Jovičić i kazahstanski renominrani stručnjak i trener Bolat Nijazimbetov formirali su grupu boksera starosti od 15 do 18 godina koji će biti deo novog olimpijskog ciklusa.

“U tom programu olimpijskih nada Bokserski savez Srbije u skladu sa sportskom naukom, svim principima sporta pravi olimpijski ciklus i ovo nam je prvi  put nakon mnogo mnogo godina da pravimo selekciju juniora i omladinaca koji će biti u tom trenažnom i razvojnom ciklusu naredne četiri godine. Izabrani tim već se nalazi na Paliću gde se kali pod budnim okom proslavljenog kazahstanskog trenera Bolata i našim trenerom, nekadašnjim bokserskim šampionom i reprezentativcem, magistrom fizičke kulture Jovičićem. Ova selekcija će se pomno pratiti u naredne četiri godine, na svakih šest meseci potvrđivaće svoj status, što znači da ga mogu izgubiti, a isto tako i dobiti oni koji su u se u međuvremenu istakli po rezultatima. Takođe biće uključeni i treneri iz naših klubova koji će proći obuku kod kazahstanskog stručnjaka” – objašnjava Borovčanin.
 
Klesanje nove generacije boks šampiona iz Srbije je krenulo.

“Radićemo svim snagama i mogućnostima da se do OI 2028. formiraju novi srpski boks asovi i da u Los Anđelesu ostvarimo istorijski rezultat za Srbiju. Imaće sve uslove za razvoj, nadam se da će do kraja godine biti izgrađen i u funkciji Nacionalni trening centar kojim ćemo moći biti rame uz rame sa ostalim svetskim federacijama. Glavni princip u radu biće disciplina, uz nju i stručni rad, ali disciplina je ključ svega” – zaključio je Borovčanin.

Na pripremama olimpijskih nada boksa Srbije – misija OI Los Anđeles 2028. na Paliću nalaze se: Vasilije Đurđević, Hamza Rašljanin, Marko Jovanović, Hristofer Dimitrov, Ognjen Antić, Strahinja Rašović, Srđan Tomić, Vuk Kojić, Tomaš Gombkoto, Tarik Rašljanin, Tadija Eremić, Pavle Popović, Petar Sandić, Vuk Berklović, Filip Stanojević i treneri Branislav Jovičić i Bolat Nijazimbetov.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading