TRIJUMF KENIJACA NA 57. BELOM KROSU Sjajni Elzan Bibić osvojio drugo mesto, Murićeva treća u seniorskoj konkurenciji

16:52 | 16-03-2024

Ostali sportovi 0

Tradicionalni 57. po redu Beli Kros održan je u "Parku prijateljstva" na beogradskom Ušću, a poslužio je kao sjajna priprema za spektakl koji nas očekuje na istom mestu - Svetsko atletsko prvenstvo u krosu koje je 30. marta!

Beli kros
Alo/ Marko Metlaš

Na ovoj manifestaciji učestvovali su takmičari i takmičarke iz devet država u kategorijama do 16 i 20 godina (pioniri i juniori), kao i u konkurenciji seniora i seniorki. 

Za njih je bio obezbeđen nagradni fond od 5.000 evra u saradnji Srpskog atletskog saveza i Sekretarijata za sport grada Beograda. Seniori i seniorke su trčali osam kilometara, pioniri i pionirke 6,4 kilometra, a juniori i juniorke 1,75 kilometara. 

Pobedu u muškoj konkurenciji kod seniora odneo je Albert Kipkorir Tonui iz Kenije sa vremenom 23 minuta i 34 sekunde, a odmah iza njega na drugom mestu bio je naš sjajni Elzan Bibić sa vremenom 23 minuta i 41 sekundom. 

Beli kros Alo/ Marko Metlaš
 

Na trećem mestu bio je Hilari Kiptum Majo Kimajo iz Kenije sa 24 minuta i 39 sekundi. 

Kod seniorki, najbolje vreme je ostvarila Filis Čeboriot Kipkerio iz Kenije sa vremenom od 28 minuta i 59 sekundi, dok je za 20 sekundi sporija na drugom mestu bila Valentin Žebet takođe iz Kenije. 

Beli kros Alo/ Marko Metlaš
 

POČEO BELI KROS Vreme je za spektakl u Beogradu

Srbija može da se pohvali da je i u ovoj kategoriji imala nekoga na postolju, pošto je trećeplasirana bila Saima Murić sa vremenom 29 minuta i 41 sekundom. 

Beli kros Alo/ Marko Metlaš
 

 

Beli kros Alo/ Marko Metlaš
 

Što se tiče muške kategorije do 20 godina (juniori), pobedu je ostvario Aldin Ćatović sa 20 minuta i 49 sekundi, drugoplasirani je bio Sergej Kostić koji je trku istrčao za 21 minut i osam sekundi, dok je treći bio Veljko Vasiljević sa 21 minutom i 33 sekunde. 

Beli kros Alo/ Marko Metlaš
 

Kod devojaka do 20 godina, pobedila je Mejra Mehmedović sa vremenom 25 minuta i 28 sekundi, pratila je Lenka Nikolić na drugom mestu sa 26 minuta i 24 sekunde, dok je treća bila Jana Rajić sa 27 minuta i osam sekundi. 

U konkurenciji dečaka do 16 godina pobedu je odneo Kaid Koca sa vremenom pet minuta i 49 sekundi, drugi je bio Nikola Pavljašević iz BiH sa pet minuta i 58 sekundi, dok je treći bio Mihailo Jakšić sa šest minuta i 11 sekundi. 

Kod devojčica do 16 godina najbolji rezultat imala je Umeja Bogućanin sa šest minuta i 33 sekunde, drugoplasirana je bila Saida Mušović sa samo sekundom sporijom vremenom, dok je Nerma Čebović bila treća sa vremenom od šest minuta i 47 sekundi.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.
 

 

 

 

Komentari(0)

Loading