POZLATIO SE U TOKIJU I PARIZU, BIĆE ZLATA I U LA Prijem za Dragana Ristića, zlatnog paraolimpijca iz Kragujevca

15:22 | 09-09-2024

Ostali sportovi 0

Riznici trofeja, među kojima ima i onih najsjajnijih sa najvećih svetskih takmičenja, Kragujevčanin Dragan Ristić, reprezentativac Srbije u parastreljaštvu, dodao je i zlatnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Parizu, u disciplini malokalibarska puška

Ristić

Tim povodom za njega i predstavnike Streljačkog kluba Čika Mata, u kojem Ristić trenira, Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport, u Skupštini grada Kragujevca priredio je prijem.

- Ovo zlato našem gradu znači mnogo. Za lokalnu samoupravu ono znači da su ulaganja u streljaštvo koje uopšte nije jeftin sport valorizovana na najbolji mogući način. Za nove generacije, mlade strelce i one koji maštaju da uđu u našu streljanu, treniraju i jednog dana osvajaju ovakve medalje ono je motivivišući primer – rekao je Stevović i istakao da streljaštvo u Kragujevcu ide uzlaznom putanjom, naglasivši da će Grad Kragujevac da podrži ovaj sport i nove talente koje Čika Mata već ima, a koji će tek pokazati svoje najbolje sportsko lice.

Kako je rekao Ristić, pripreme je počeo u februaru, a osvojeno zlato i srebro na Evropskom prvenstvu u junu dali su mu snagu i veru da će moći da ostvari dobar rezultat i na Paraolimpijskim igrama u Parizu, i nastavi olimpijsku seriju iz Tokija, gde je osvojio dve zlatne medalje.

- Ovoga puta izostala je medalja u gađanju vazdušnom puškom, što me nije omelo da posle tri dana, uz dva dobra treninga, u gađanju malokalibarskom puškom ostvarim željeni rezultat. Šta smo zaista uradili i koliki smo uspeh ostvarili vidimo tek kad se vratimo u Srbiju i zbog toga hvala svim građanima Srbije što cene ono što rade paraolimpijci i Gradu Kragujevcu što podržava streljaštvo. Nadam se da ću, kao i naši vaterpolisti, uspeti da ponovim rezultat 2028. godine u Los Anđelesu – optimista je Ristić.

Milan Armuš, predsednik Streljačkog kluba Čika Mata naglasio je da članovi ovog kluba osvajaju zapažene individualne titule, kao i da su 11 godina za redom osvajali titulu ekipnog državnog prvaka.

- Trenutno imamo četiri mnogo dobra strelca i nadamo se da će Kragujevac u Los Anđelesu imati četiri predstavnika u ovom sportu - kazao je Armuš.

Dodao je da je za velike uspehe neophodno stalno zanavljanje opreme, svake godine, kao i da pomoć Grada ne izostaje, na čemu su zahvalni.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading