IMAO SAM NAPADE PANIKE Novakov veliki prijatelj priznao da se suočavao sa problemima tokom karijere

12:25 | 20-10-2024

Tenis 0

Bugarski teniser Grigor Dimitrov , inače veliki prijatelj Novaka Đokovića, igra ove nedelje finale turnira u Stokholmu protiv Tomija Pola, a pre ovog duela je na konferenciji za novinare govorio o brojnim temama, a jedna od njih se odnosila i na depresiju sa kojom se suočavao tokom karijere

Grigor Dimitrov

On je u razgovoru sa medijima otvoreno pričao o problemima sa kojima se teniseri suočavaju, a, između ostalog je rekao da je hteo i tri puta da napusti tenis.

- Bio bih lažov ako kažem da nikada nisam imao takve probleme. Imao sam ozbiljne trenutke anksioznosti, napade panike, čak i tokom teniskog meča. Naravno, mislim da uvek pomaže kada možeš da razgovaraš s ljudima i deliš svoja osećanja. Čak i ako je to drugi teniser, uvek kažem da bi trebalo da budemo otvoreniji jedni prema drugima. Znam da je teško. Znam da je ovaj sport vrlo individualan. Znam da je brutalan. Ali na kraju dana, svi smo mi ljudi, i nismo ništa drugačiji od bilo koga drugog. Samo se dešava da igramo dobar tenis. To je sve.

SKANDAL U ŠANGAJU Navijač napao Dimitrova, Bugarin mu uzvratio, opšti HAOS (VIDEO)

On je naglasio značaj otvorenog razgovora.

- Mislim da mnogi sportisti širom sveta polako počinju da se izražavaju, što je divno videti, posebno sam video nekoliko momaka iz NBA lige kako otvoreno govore o mentalnom zdravlju. Ne govorimo dovoljno o tome, i mislim da čak i ja potpuno razumem. Govorim, naravno, sa svoje strane, kao muškarac uopšte, kao da ne govorimo često o tome, ali mislim da bi trebalo. To nije slabost. Mislim da je to potpuno suprotno. Mislim da pokazivanje ranjivosti predstavlja ogromnu snagu, apsolutno veliku snagu, i kada staneš na svoje noge, na svoj teren. Ne znam. Kao muškarac, veoma sam ponosan.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading