HRVAT "PECNUO" NOVAKA Evo zašto je Siner izgubio u finalu Završnog mastersa

16:26 | 05-12-2023

Tenis 0

Ivan Ljubičić istakao je da je Janik Siner poražen od Novaka Đokovića u finalu Završnog mastersa zbog umora

Siner
EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Siner je u polufinalu igrao protiv Danila Medvedeva u meču koji je počeo rano po podne, a Novak je na teren izašao oko 21 čas.

VELIKA ČAST Siner dobio ovacije od "Novakovog kluba"

Legenda hrvatskog tenisa smatra da je Siner taj koga je ujutru stigao umor.

Ljubičić je govorio o sjajnoj završnici Sinerove sezone, a osvrnuo se i na ATP finale u kom je Italija osvojila titulu.

- Janik nije kao Alkaras. Nije sa 40. mesta stigao do prvog, morao je da pravi male korake. Ono što je uradio u prethodna dva meseca je potvrda impresivnog rada koji nikada nije prestajao. Morao je da proživi određena iskustva kako bi se osećao komforno. Na kraju 2022. godine sam rekao da mie je žao što Janik i dalje nije igrao važne mečeve protiv najboljih na svetu. Sada više ništa nema da nauči. Počeo je tako što je osvojio Masters 1000, a potom je pobedio sve prve tenisere sveta. Stigao je do finala u Torinu i izgubio jer je bio veoma umoran posle polufinala sa Medvedevom - rekao je Ljubičić u razgovoru za "Tutosport".

Ljubičić je osvojio Dejvis kup sa hrvatskom reprezentacijom 2005. godine i misli da će to biti podstrek za Sinera da još više napreduje u narednoj sezoni.

- To što je osvojio Dejvis kup mu omogućava da u Australiji istakne kandidaturu. Već je pobedio sve iz Top 10. Sada moramo da vidimo kako će se snaći na Grend slemu. Kada imate loš dan, kada osećate pritisak, razmišljate previđe, onda ste u problemu. Još uvek mu fali to finale, ali je okružen kompetentnim ljudima. Njegov karakter mu je snaga. Nikada nije zadovoljan sa onim što je postigao. Kada sam ja stigao do mesta trećeg na svetu, pomislio sam da sam dostigao svoj maksimum i od tada je sve krenulo nizbrdo - dodao je Ljubičić.

Govorio je i o drugim članovima mlade generacije.

- Alkaras u Rune su se već probili. Mislim da će ih Artur Fils mučiti sledeće sezone. Šelton je klasičan igrač koji može da pobedi sve, ali ga ne vidim još uvek kao konstantnog - zaključio je Ljubičić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk sranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading