POVRATAK NAJLEPŠE TENISERKE NA SVETU Ema Radukanu u glavnom žrebu Australijan opena

14:22 | 03-01-2024

Tenis 1

Britanska teniserka Ema Radukanu plasirala se u glavni žreb prvog grend slem turnira sezone, Australijan opena, pošto je Amerikanka Loren Dejvis odustala od takmičenja zbog povrede ramena, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Ema Radukanu
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO


Radukanu je trenutno 301. na WTA listi, ali je preko zaštićenog renkinga uspela da se plasira na prvi grend slem turnir bez učešća u kvalifikacijama. Ona ima zaštićeni renking na 103. mestu, pošto zbog povrede nije igrala najmanje šest meseci.

Radukanu je trebalo da igra u kvalifikacijama za turnir u Melburnu, ali je zbog odustajanja Dejvis izborila direktan plasman u glavni žreb prvog grend slem turnira sezone.

Britanski mediji podsećaju da su od Australijan opena ranije odustale Karolina Muhova, Irina-Kamelija Begu, Petra Kvitova i Kejti Meknali. Radukanu je poslednji put na grend slemu igrala prošle godine na Australijan openu kada je izgubila od Amerikanke Koko Gof u drugom kolu.

Radukanu se ove nedelje vratila takmičenjima na WTA turniru u Oklendu, posle operacije obe ruke i levog skočnog zgloba u maju. Ona je u prvom kolu savladala Rumunku Elenu Gabrijelu Ruse, a u drugom kolu sutra će igrati protiv Eline Svitoline.

Australijan open biće odigran od 14. do 28. januara u Melburnu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(1)

Loading
Mica

03.01.2024 15:29

Po cemu najlepsa teniserka. Nije cak ni lepa. Ako trazite lepotu, onda pogledajte Kanadjanku Buchard.