SVI PRIČAJU O SINEROVOJ REAKCIJI Italijana pitali o Novakovom velikom jubileju, on uradio samo jednu stvar

18:40 | 23-01-2024

Tenis 0

Italijanski teniser Janik Siner, plasirao se u polufinale Australijan Opena pobedom nad Andrejom Rubljovim sa 3:0 u setovima

Janik Siner
EPA-EFE/LUKAS COCH AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

U polufinalu ga čeka meč protiv Novaka Đokovića, a o tome je govorio Italijan na konferenciji za medije posle završetka meča. 

- Sigurno da je bio težak meč, znamo se dobro, uvek kada igramo, igramo za nijansu bolje. Očekivao sam brze gemove, da ne bude mnogo udaraca, to se uklapalo u prvom setu, a u drugom smo obojica počeli da riterniramo bolje. Srećan sam zbog svog nastupa i pobede i što sam u narednoj rundi - rekao je Siner na konferenciji za medije. 

Usledilo je naravno i pitanje o Novaku, koji se plasirao u 11. polufinale Australijan Opena, kome je ovo 700. pobeda u karijeri, a na tu konstataciju, jedino što je preostalo Italijanu je da se nasmeje: 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Ovo je zašto treniram, da igram sa najboljima na svetu. On ima neverovatan rekord, zadovoljstvo je igrati sa njim, posebno u završnoj fazi turnira, gde je sve zanimljivije. Radujem se iskreno meču, biće teško. Pokušaću da budem u kontroli, što znači da dam 100 odsto, da se borim za svaku loptu, dokle god to radim, nije bitno ko mi je rival. Radujem se meču i probaću da se pripremim na najbolji mogući način - samouveren je Siner. 

HIT SNIMAK O KOJEM TENISKA PLANETA PRIČA Pogledajte kako je Srbin uspeo da ubedi veštačku inteligenciju da je Novak najveći ikada (VIDEO)

Potom je govorio o tome kako će se spremiti za ovaj duel i da ga nije poremetilo to što se meč završio kasno. 

- Ne, očigledno je kasno, vreme da spavam, ali sutra ću trenirati pola sata ili 45 minuta, u kasnijem periodu dana, samo da osetim loptu malo i posle toga ću pokušati da spavam što više mogu, da se oporavim i to je to. Osećam se prilično sigurno da će se moje telo oporaviti na najbolji mogući način, nadam se tome - rekao je Siner, koji je zatim pričao o ključnim momentima meča: 

- Za mene je bitno da imam nekoliko ključnih momena, bilo ih je mnogo na ovom meču, mnogo bitnih brejk lopti i kasnije tajbrejk, bilo je mnogo poena pod pritiskom, mnogo njih je pripalo meni i srećan sam zbog toga, ali bio sam spreman za težak meč, čak i da sam izgubio drugi set, znao sam da treba da igram još nekoliko sati na terenu. Kada dobijete ovako bitan set, to je pomoglo u trećem i srećan sam da sam imao neke teške momente i mislim da sam se nosio s tim na dobar način i nadam se da će mi to pomoći u narednom meču. 

A onda se osvrnuo i na to što se mečevi često završe kasno. 

- Ja igram dok se meč ne završi. Kao što sam rekao na terenu, igrate četvrtfinale, nije bitno vreme. Čak i da sam pobedio veoma kasno, možete da se oporavite, ali u ovom momentu ne gledate vreme. Znao sam pre odlaska na teren da je za evropsko vreme to dobro vreme za gledanje takođe, to je takođe bitno, gledate okolo na stadionu, bilo je puno za to vreme, ali u mislima takođe imate da vas mnogi gledaju na TV-u i osećate podršku - zaključio je Italijan. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading