ŠOK PROGNOZE TENISKIH STRUČNJAKA Ponovo ne veruju u Novaka, najavljuje se opasna senzacija

12:02 | 10-07-2024

Tenis 0

Pred Novakom Đokovićem je još jedan veliki izazov...

app

Nole se bori za polufinale Vimbldona, a protivnik je Aleks de Minor.

Tomi Has, nekada drugi reket sveta, smatra rival ima šanse protiv Đokovića.

- Zavisiće od toga šta će pokazati Novak. U poslednje vreme gledamo prilično odlučnog i koncentrisanog Novaka. To kako udara lopticu i kreće se i pored tog steznika na kolenu je impresivno i može da se kaže da sa svim što ga okružuje, zaista želi ovu titulu. U stanju je pripravnosti, primećuje svaki detalj i kada je takav, mnogo je opasniji - kaže Has.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Tod Vudbridž još i više veruje u svog sunarodnika.

- Mislim da Aleks ima najbolju šansu do sada u karijeri da dobije nekog od velikih momaka na turnir. Novak je u prošlom meču bio bolji nego ranije, on to uvek čini, ako stvarno uđe u turnir, njegov nivo igre raste. Tako da će Aleks morati da igra meč svog života - kaže Vudbridž.

On dodaje šta bi mogao da bude ključ meča.

- Jedan od elemenata koji nije bio na nivou kod Aleksa je prvi servis i procenat ubačenih lopti, dao je protivnicima previše prilika na drugi servis, a Novak je jedan od najboljih riternera svih vremena, tako da će koristiti prednost toga. Tu je verovatno ključ. Druga stvar je kako naterati Novaka da se kreće. Morate ga stalno testirati kretnjama, jer Aleks je tu sjajan. Na travi, jedna od glavnih stvari je da izvučete protivnika napred, a onda ga vratite nazad, jer to su pokreti gde do izražaja dolaze kolena. Zvuči gadno, ali znate, tu ste da biste pobedili - zaključio je Vudbridž.

I Mark Filipusis veruje da De Minor može da iznenadi Novaka.

- Naravno da može da pobedi Đokovića. Ima igru i mentalitet da igra sa bilo kim, ali Novakovo samopouzdanje raste svakim narednim mečom. I zbog kolena. Taj meč sa Runeom, njegovo ponašanje prema delu publike, iskreno, volim to da vidim. To svi volimo da vidimo, to je ono što on donosi. Ako želite da osvojite grend slem, morate da igrate sa najboljim na svetu i pobeđujete ih, a Novak je najbolji - dodao je Filipusis.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading