"LAST DENS" Po poslednji put sastaće se Ronaldo i Mesi!

18:20 | 21-11-2023

Fudbal 0

Ugovorena je prijateljska utakmica između klubova Lea Mesija i Kristijana Ronalda

Kristijano Ronaldo
EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

Fudbalski klub Al Nasr za koji igra Kristijano Ronaldo biće domaćin Majamiju Lea Mesija 24. februara sledeće godine u prijateljskom meču koji je nazvan "Poslednji ples", saopšteno je danas na zvaničnom sajtu turističke stranice Rijada, glavnog grada Saudijske Arabije.

Rijad će biti domaćin spektakularnog meča u kom će verovatno poslednji put u karijerama na suprotnim stranama biti zvanično dva najbolja fudbalera 21. veka, a po mišljenjima velikog dela javnosti i dva najbolja fudbalera svih vremena.

Portugalac Ronaldo (38) i Argentinac Mesi (36) su godinama igrali jedan protiv drugog na klupskom nivou, dok je Leo Mesi bio član Barselone.

Portugalac se suočavao sa Mesijem prvo u dresu Mančester Junajteda u Ligi šampiona, a zatim kao član Reala u španskoj La Ligi. Počevši od 2005. godine, dva velikana svetskog fudbala osvojila su čak 13 Zlatnih lopti - Leo Mesi osam, a Kristijano Ronaldo pet.

Na reprezentativnom nivou Mesi i Ronaldo su samo jednom igrali jedan protiv drugog. Februara 2011. godine Argentina je u švajcarskom gradu Ženevi pobedila Portugal 2:1.

Obojica su dala po gol, Ronaldo iz igre u 21. minutu za izjednačenje na 1:1, a Mesi iz penala u 90. minutu za konačnih 2:1 za Argentinu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading