RASULO U BELGIJI, DE BRUJNE BESAN Neke stvari ne mogu da tolerišem!

10:30 | 10-09-2024

Fudbal 0

Kapiten Belgije nije krio nezadovoljstvo

EP 2024

Fudbaleri Belgije izgubili su od Francuske sa 2:0 u drugom kolu A divizije u Ligi nacija.

Kapiten Belgije Kevin de Brujne bio je izuzetno nezadovoljan nakon poraza i veoma loše igre njegovog tima.

- Mogu da prihvatim da nismo dobri kao 2018. godine, ali neke druge stvari ne mogu da tolerišem… Moramo bolje na svaki način. Standard treba da bude vrhunski, ako s vrhunskim ne možeš da se nosiš, onda nisi dovoljno dobar, a ako nisi, onda moraš bar da daš sve od sebe na terenu. A neki ni to ne rade - rekao je besni De Brujne.

Nije to tek tako izletelo. Nešto je opasno iznerviralo kapitena.

- Ne mogu da kažem šta je pošlo po zlu, rekao sam to u svlačionici na poluvremenu i ne mogu da se ponavljam u medijima. To sam radio kad sam imao 18 godina u Genku, sad mi je 33.

Ipak, Žil de Bilde, sada novinar, a nekada fudbaler Anderlehta, PSV-a i Šefild Venzdeja, pokušao je da odgovore izvuče iz drugog ugla: ša je moglo bolje? De Brujne ipak nije tip koga možeš da prevariš.

- Žil, igrao si fudbal, ali ne pitas me prava taktička pitanja. Ne znam šta si video u ovoj utakmici? Nije ovde problem bio u tranziciji, već u ljudima koji ne izvešavaju svoje zadatke. Previše nas je pozadi. Kako ćemo da se povežemo ako nas šest ostane pozadi?! Čak i u drugom poluvremenu, a tad smo gubili, zar ne - rekao je De Brujne.

Zlatna generacija Belgije nije uspela da osvoji titulu na velikim takmičenjima. Najveći uspeh je bilo treće mesto na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. Bila je to izuzetno moćna ekipa koju su činili Kurtoa, Kompani, Vertongen, Vitsel, De Brujne, Azar, Karasko, Lukaku, Mertens, Menije...

I sada Belgija ima kvalitetne pojedince, ali to više nije to, a prema rečima De Brujnea, biće još gore.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading