ČUVENI KOŠARKAŠ STAO U ODBRANU DIVCA Otimanje šahovnice nije bilo gaženje simbola Hrvatske

16:22 | 27-10-2024

Košarka 0

Jedan od najboljih jugoslovenskih košarkaša Žarko Paspalj prisetio se situacije iz 90-ih godina koja je uzdrmala košarkaški svet, a vezana za Vladu Divca, te je stao njemu u odbranu

Vlade Divac

Naime, tokom jedne proslave Divac je oteo hrvatsku šahovnicu i potom proslavio sa zastavom Jugoslavije, što se nije dobalo jednom delu hrvarskog naroda.

Paspalj je tu situaciju prokomentarisao na nešto drugačiji način, ističući da je taj potez mogao na različite načine da se tumači.

NEĆE VIŠE BITI DOMAĆIN Kup Radivoja Koraća se seli iz Niša, evo gde će se klubovi boriti za "Žućkovu levicu"

- To je situacija koju možemo različito interpretirati. Objektivno, to nije bilo gaženje simbola jedne države koja je kasnije nastala. To se dogodilo u nekoj trećoj državi kada smo svi bili zajedno, i da se bilo koja druga zastava tada tu pojavila, isto bi se dogodilo. Nakon svega što se dogodilo nije to lako objasniti ljudima. I dan-danas se priča da je to bio Divčev udarac na hrvatsku zastavu i na hrvatsku državu, što zapravo nije točna interpretacija. Bio sam tamo i sve sam vidio. Znam da bi se to dogodilo s bilo kojom drugom zastavom da se tu pojavila - rekao je Paspalj za "Večernji.hr".

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading