GUROVIĆEVI KLINCI DEMOLIRALI PARTIZAN U krilu legende srpske košarke raste NBA as, sada je dominirao i protiv crno-belih

21:10 | 24-03-2024

Košarka 0

Potvrda sjajnog rada bivšeg košarkaša naše zemlje.

Milan Gurović
ATA Images

Juniorska ekipa košarkaškog kluba Real Beograd, na čijem čelu stoji legendarni Milan Gurović, nastavlja da dominira u Kvalitetnoj ligi Beograda.

U nedavnom derbiju protiv Partizana, Real je ostvario ubedljiv trijumf rezultatom 80:63, stavljajući tako jasnu tačku na pitanje prvaka ove sezone.

Nakon izjednačene prve četvrtine (18:17), juniori Reala su ubacili u brzu brzinu u drugoj i trećoj deonici, rešavajući pitanje pobednika već tada.

Tim pod vođstvom talentovanog trenera Vuka Petrovića ušao je u poslednju četvrtinu sa velikom prednošću od +22 poena (67:45), čime je Partizanu pretio potpun kolaps. Međutim, domaćini su usporili tempo igre, rutinski dovodeći utakmicu do kraja.

OBRADOVIĆEV REZIME IZ PODGORICE Posebno pohvalio jednog igrača i otkrio kada se konačno VRAĆA LEDEJ

Na terenu dvorane na Ledinama, koja je i dom Akademije Gurović, briljirao je supertalentovani košarkaš Simon Majok iz Južnog Sudana. Majok je završio utakmicu sa dabl-dabl učinkom od 12 poena i 14 skokova, potvrđujući svoj izuzetan talenat i perspektivu. Njegov impresivan nastup privukao je pažnju skauta iz NBA lige, te će leti biti deo Letnje lige u Čikagu.

Pored Majoka, odlične partije pružili su Damjan Tapušković sa 21 poenom, Tadija Stevanović sa 17, i Viktor Jovanović sa 16 poena, uz savršen učinak u šutu za tri poena - 5/5.

Na strani Partizana, Iles je bio najefikasniji sa 20 poena, dok su Ićitović i Sijarić dodali 16, odnosno 10 poena.

Ova pobeda Reala nad Partizanom je svojevrsna osveta za poraz u prvom delu sezone (92:89), što ih drži u povoljnoj poziciji u borbi za prvo mesto i plasman u Kvalitetnu ligu Srbije, imajući u vidu njihov bolji međusobni skor.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading